Voorpagina Voorwoord Vista College Vrijwilligers in het zonnetje Apetito Sittard-Geleen Sam& voor alle kinderen Het Wetshuys advocaten mediators Iedereen moet mee kunnen doen Zo Wonen Samen sterk tegen eenzaamheid 046 Thuiszorg Laat geen geld liggen! vervolg... Laat geen geld liggen! Mobiliteitswereld Sittard Zorg wordt beter door samen te werken Wonen Limburg Nobama Care - ZOwonen Nobama Care Hulp bij verslaving Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid Gilde opleidingen in Sittard-Geleen Gilde opleidingen Frenken van Moers & Heerings notarissen - E-health Frenken van Moers & Heerings notarissen Digitaal vaardiger De Domijnen

De beste weg naar

Hulp bij verslaving

Lukt het niet om te stoppen met het gebruiken van middelen of een bepaalde gewoonte? Dan kan er sprake zijn van een verslaving. Vaak ontstaat die om te ontsnappen aan andere problemen, zoals stress, ongelukkig zijn, problemen met relaties, leren of werk. Gelukkig is er een uitweg!

Test jezelf
Verslaafd of niet? Met onze online test weet je snel het antwoord en krijg je direct advies over je gebruik of gedrag. Hiermee kun je een verwijzing aanvragen bij de huisarts. Twijfel je of wil je hulp bij je verwijzing? Laat het ons weten! Onze behandelaar neemt dan contact met je op.

Verslaafd aan gamen, kopen, gokken of seks?
Jouw verslaving kan heel goed online behandeld worden. Na je digitale intake krijg je een persoonlijke behandelaar en toegang tot een digitaal behandelplatform. Daar werk je aan opdrachten die je helpen om de controle over je gedrag terug te krijgen. Op een plaats en tijd die jou uitkomt. En je staat er niet alleen voor.

Samen met je behandelaar doorloop je de online behandelmodules. Via beeldbellen heb je direct contact met je behandelaar.

Verslaafd aan alcohol, drugs, of heb je meer problemen naast je verslaving?
Meld je dan aan bij onze poli. Na een intake gesprek krijg je advies over de beste behandeling in jouw situatie. In een groep of individueel? Overdag of ’s avonds? We kijken wat jij nodig hebt of wat voor jou uitkomt. Zo krijg je een behandeling op maat, die ook echt wérkt.

Blijf in contact
Behandeling afgerond? Je kunt altijd op ons terugvallen. Om terugval te voorkomen, kun je gebruikmaken van ons nazorg aanbod.

Voor ik het wist, was het weer raak
“De laatste tijd escaleerde mijn gebruik behoorlijk. Iedere dag gebruikte ik cocaïne, alcohol en wiet. Ik stond op met een kater en deed mijn werk met een ‘dikke kop’. Ik vertelde mijzelf: gisteren was de laatste keer, vandaag doe ik het beter. Maar… voor ik het wist, was het weer raak.”

Doe de online zelftest!

Ontdek of er sprake is van een verslaving en krijg direct advies.


Poli Vincent Verslavingszorg,
Sittard (088) 478 7860

Aanmelden in drie stappen

1 Ga naar de huisarts voor een verwijzing. Heb je vragen over ons aanbod, neem contact met ons op via (088) 478 7860.

2 Twee weken nadat de verwijzing binnen is, nemen we contact met je op voor een intake gesprek.

3 Dit gesprek vindt plaats op onze poli of online via beeldbellen.

Verder kijken dan de verslaving

Een verslaving heeft vaak andere, onderliggende oorzaken of zorgt voor problemen in je thuissituatie. Ook daar kunnen we je bij helpen. Zo bieden we begeleiding in je eigen omgeving, samen met Vincent Thuis. En gezinstherapie om weer rust in je gezin te brengen. Waar nodig is er hulp voor je kinderen van onze partners Sterkr en Heldr! Kortom: we vinden samen altijd een weg.