Voorpagina Voorwoord Stichting Welzijn Midden-Delfland Midden-Delfland Kerngezond - Wmo - Mantelzorg Apetito Het Maatschappelijk Team - Kenniscentrum Kind en Scheiding - Jeugdgezondheidszorg - The Base Kleiner budget? - Team Schuldhulpverlening Van Stenis Notarishuis Vrijwilligers staan voor u klaar, wilt u ook uw steentje bijdragen? Pieter van Foreest Stichting Welzijn Midden-Delfland - Boerderij Weidelicht Gamen: wanneer is veel té veel? Bij Ons Zorginstelling - Informatiecentrum Dementie Bij Ons Zorg Wat je moet weten over een burn-out
in de gemeente Midden-Delfland

Kleiner budget?

De gemeente ondersteunt inwoners met een laag inkomen op verschillende manieren. Dit noemen we minimaregelingen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Een van de manieren om ouders met een laag inkomen te helpen is via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds geeft een bijdrage voor kinderen die graag op toneelles, muziekles of op een sport willen. Het fonds betaalt ook zwemlessen voor zwemdiploma A. Een bijdrage is mogelijk als:

  • Uw kind(eren) tussen de 0 en 18 jaar oud zijn, en;
  • Uw kind(eren) in Midden-Delfland wonen.

De gemeente heeft de inkomensgrens in 2023 verhoogd van 110% naar 120% van het minimuminkomen. Zo kunnen meer gezinnen gebruik maken van deze regeling. Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl voor meer informatie.

Sociale participatie volwassenen

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sociale en/of sportieve activiteiten. Ook volwassenen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding voor sociale participatie. U ontvangt maximaal € 225,- voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van de sportvereniging, een muziekvereniging of creatieve cursussen.

Energietoeslag 2023

Ook in 2023 verstrekt de gemeente een energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen. Heeft u in 2022 de energietoeslag ontvangen en heeft u de gemeente toestemming gegeven uw gegevens voor 2023 automatisch te controleren? Dan krijgt u uiterlijk in oktober 2023 van ons bericht. Heeft u nog niet eerder energietoeslag aangevraagd? Houdt u dan rond september onze website in de gaten.

Nog meer Minimaregelingen

De gemeente heeft nog meer regelingen voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een laptop voor middelbare
scholieren of een bijdrage aan de zorgverzekering.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met Team Uitvoering - Werk & Inkomen via 015-380 41 11 of [email protected]. Veel informatie staat ook op www.middendelfland.nl/hulp-bij-geldzaken.

Regionaal Bureau Zelfstandigen

De gemeente biedt ook hulp aan ondernemers met financiële problemen. Midden-Delfland werkt samen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam. RBZ geeft advies en begeleiding aan ondernemers, bijvoorbeeld over uw administratie of als u overweegt om uw bedrijf te stoppen. Ook kunnen zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen via RBZ een uitkering krijgen voor hun levensonderhoud. Kijk op www.rotterdam.nl/rbz wat zij nog meer voor u kunnen doen.


Wilt u hulp bij geldzaken?

Wij helpen u graag

Wij gaan met u op zoek naar een oplossing. Misschien heeft u recht op toeslagen of kunt u een betalingsregeling krijgen. Wij kunnen u advies geven of doorverwijzen naar hulpverleners.

Wat zijn de mogelijkheden?

Voorbeelden van de hulp die u kunt krijgen zijn:

  • een budgetmaatje (vrijwilliger) die helpt met uw administratie.
  • Budgetbeheer, zodat uw huur, gas/water/licht, zorgverzekering voor u op tijd wordt betaald.
  • Ook is er een minnelijke schuldregeling, deze wordt door de gemeente uitgevoerd.

Als schuldeisers niet willen meewerken aan schuldbemiddeling, kunt u bij de rechtbank een verzoek indienen voor toelating tot de wettelijke schuldsanering. Maak een afspraak met ons, zodat wij u kunnen helpen. Onze hulp is gratis.

Soms zoeken wij zelf contact met u

Wij werken samen met de woningcorporatie en bedrijven waar u maandelijkse kosten bij heeft zoals bijvoorbeeld gas, water, en elektriciteit. Samen kijken wij welke huishoudens mogelijk hulp nodig hebben bij het betalen van rekeningen. Met deze huishoudens nemen wij zelf contact op. Dit noemen we vroegsignalering. Zo kunnen we u onze hulp aanbieden en voorkomen we dat uw schulden hoger worden.

Neem contact met ons op

Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt ons bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak.

Team Schulddhulpverlening
T: 015-380 41 11
E: schuldhulpverlening@­middendelfland.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: