Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg

Nieuwe website verbindt vraag en aanbod vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale van Welzijn Lelystad heeft een nieuwe portal. ‘Deze is ingericht op het huidige vrijwilligerswerk en is, voor zowel mensen die iets te bieden hebben als mensen of organisaties die vrijwilligers zoeken, een stuk makkelijker te gebruiken,’ zegt Michelle de Jongh.

Veranderde omgeving
‘Vroeger was vrijwilligerswerk vooral een zaak van vraag: een organisatie, zoals een voetbalclub, vroeg in de eigen kring mensen voor allerlei zaken die binnen de club geregeld moesten worden. Maar dat is al lang niet meer zo. In de eigen kring is het moelijker geworden mensen te vinden. En de vrijwilliger van vandaag is er niet altijd naar op zoek om zich langdurig te verbinden aan klussen of organisaties, maar wil soms ook kortstondig of spontaan helpen. Dat was de reden om de portal te vernieuwen,’ legt Michelle uit.

Samen met Ludwig Bruins is zij verantwoordelijk voor de Vrijwilligerscentrale binnen Welzijn Lelystad. ‘De site maakt het makkelijk om heel eenvoudig te zoeken, naar vrijwilligers en naar mensen of organisaties die vrijwilligers nodig hebben,’ legt Ludwig uit. ‘Vroeger konden alleen organisaties met een Anbi-status op onze site terecht met hun aanbod, maar we hebben hem nu ook toegankelijk gemaakt voor mensen die een individuele vraag hebben. Iemand die wil helpen met boodschappen of iemand die af en toe eens mee wil naar een museum, bijvoorbeeld.’

Vraag en aanbod
Bovendien kunnen mensen die iets te bieden hebben ook op de site terecht. ‘Mensen die een hele specifieke wens hebben voor wat ze precies aan vrijwilligerswerk willen doen, kunnen dan zelf een oproep plaatsen. En dat werkt!’, weet Michelle. ‘We hebben laatst een heel mooie match gemaakt tussen iemand die zich aanbood en iemand die precies dat vroeg. Het klikte meteen tussen die twee!’

Ludwig Bruins en Michelle de Jongh.

De website is naar het model van een website die in 70 gemeenten in Nederland actief is. ‘Dat betekent dat zowel vragers als aanbieders zich ook niet per se tot Lelystad hoeven te beperken,’ zegt Ludwig. Een ander bijkomend voordeel: ook het bedrijfsleven, die bijvoorbeeld voor een teambuilding binnen het bedrijf iets inspirerends zoekt, of een werknemer die een paar uurtjes van de baas krijgt voor vrijwilligerswerk, kan erop terecht. ‘Daar komt ook steeds meer vraag naar. Net als jongeren, die via Challenge Up een maatschappelijke diensttijd-traject hebben doorlopen en graag vrijwilligerswerk willen blijven doen. Op de site kunnen ze op zoek gaan en enthousiast worden, want er zijn zoveel manieren waarop je iets voor een ander of voor de maatschappij kunt betekenen.

De website faciliteert het zoeken naar en vinden van vrijwilligers. Bovendien valt er informatie te vinden over workshops en (online) trainingen die door andere partijen worden aangeboden, al dan niet gratis. ‘Daarnaast organiseren wij ook nog steeds de nodige maatschappelijke events om te blijven verbinden met elkaar. Ook als je wat hulp nodig hebt in het zoeken of vinden van de juiste vraag, helpt de site,’ zegt Michelle.

www.vrijwilligerslelystad.nl

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk?

Inspireer, verbind & ontmoet elkaar op de ‘Meet & Greet’ voor vrijwilligerswerk. Ga met elkaar in gesprek en maak je match! Of jij je nu éénmalig of langdurig wilt inzetten, er is vrijwilligerswerk voor iedereen. Breng je enthousiasme, nieuwsgierigheid en een open geest mee en zoek verbinding met die organisatie, stichting of (sport)vereniging die voor jou de perfecte klus heeft. Samen kunnen we het verschil maken. We kijken ernaar uit je daar te zien.

Wanneer : Dinsdag 17 oktober 2023
Tijd : 10.00 – 14.00 uur
Locatie : De Kubus

Ben je als organisatie juist op zoek naar vrijwilligers? Meld je dan aan via de link en verzeker je van een plekje op ons vrijwilligersplein.

Meld je hier aan.


‘Het ziet er allemaal goed uit! Hier zijn wij blij mee. Top!’


‘Ziet er echt top uit!’


‘ Ziet er goed uit. Erg overzichtelijk.’


‘Wat een heerlijke en gebruiksvriendelijke website.’


‘Wat een geweldig nieuw platform om vrijwilligers te werven. Super blij mee! Binnen één week had ik reactie op twee vacatures.


‘Na aanmelding werd ik binnen één uur al benaderd door een organisatie voor een rol als vrijwilligerscoördinator. Zo leuk!’