Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg
in de gemeente Lelystad

Voorwoord

Een sterke sociale basis is alles wat er in een gemeente bestaat aan voorzieningen en diensten om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Het is belangrijk dat deze voorzieningen en diensten toegankelijk, dichtbij en laagdrempelig zijn. In deze Informatiekrant Zorg & Welzijn lees je meer over de organisaties, vrijwilligers en professionals die deel uitmaken van de sociale basis in de gemeente Lelystad. En op welke manieren zij voor jou klaarstaan wanneer je hulp of ondersteuning nodig hebt.

Jong tot oud

Welzijn Lelystad is zo’n organisatie en is er voor iedereen in Lelystad, van jong tot oud. Het doel is om jou, wanneer je tegen problemen aanloopt, weer op weg te helpen met behulp van jouw eigen netwerk en vrijwilligers. Waar dat nodig is, zetten ze professionele hulp in. De welzijnsinstelling is op verschillende manieren actief. In de buurt, op scholen en online. Lees er meer over op pagina 5, 7, 8 en 9.

Hulp bij geldproblemen

Op pagina 15 vertelt vrijwilliger René Vromen over zijn werk als budgetconsulent bij Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij inwoners die geldzorgen hebben; ook in Lelystad een steeds groter wordend probleem door de hoge energieprijzen en dure boodschappen. Na 20 jaar ervaring blijft zijn advies hetzelfde: trek op tijd aan de bel om grotere geldproblemen te voorkomen.

Neem contact op

Natuurlijk doen Welzijn Lelystad en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland het niet alleen. Zo heeft Rabobank een speciale service voor mensen die moeite hebben met het regelen van hun bankzaken, bijvoorbeeld door een beperking. En zorgt Landstede MBO voor een passend aanbod van zorgopleidingen voor mensen die in de zorg willen werken. Heb jij een vraag voor een van de partijen uit deze krant? Schaam je niet en neem gerust contact op!


Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Welzijn Lelystad.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Juli 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: