Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg
in de gemeente Lelystad

Het Sociaal Wijkteam is er voor jou

Lukt zelfstandig wonen niet meer zo goed? Kun je wel wat hulp gebruiken bij praktische zaken, zoals het huishouden of vervoer? Wil je actief blijven of heb je een idee om de buurt te verbeteren? Wil je ondersteuning aanvragen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Het Sociaal Wijkteam is er voor jou.

Bij het Sociaal Wijkteam krijg je antwoord op al je vragen over ondersteuning, dagbesteding, leefbaarheid, veiligheid, cursusaanbod, activiteiten en ontmoeting. Neem gerust contact met ons op.

Hoe werkt het Sociaal Wijkteam?

Je hebt eerst contact met een medewerker van het Sociaal Wijkteam. We beantwoorden jouw vraag aan de telefoon, per mail of tijdens een spreekuur. Als we meer tijd willen nemen voor jouw vraag, dan maken we een afspraak en vervolgens een plan. We plannen een gesprek met het Sociaal Wijkteam bij jou thuis en vervolgens maakt het Sociaal Wijkteam jouw ondersteuningsplan.

Als je een aanvraag wilt doen voor de Wmo, dan wordt jouw plan opgestuurd naar de gemeente, die deze vervolgens beoordeelt. Daarna kan de ondersteuning door een zorgaanbieder starten (als je aanvraag wordt goedgekeurd).

Eigen bijdrage

Maak je gebruik van een Wmo-voorziening? Dan is er sprake van een eigen bijdrage. Die kun je zelf vaststellen. Je berekent dit heel eenvoudig op de website van het CAK.

Financieel spreekuur

Vragen over financiƫn, juridische zaken of moeite met het invullen van formulieren? Loop dan eens binnen bij een financieel spreekuur bij jou in de buurt. Je vindt de spreekuren op www.mdflevoland.nl/financieel-spreekuur

Wijkspreekuur

Het wijkspreekuur is de plek waar je als inwoner terecht kunt met vragen over ondersteuning, dagbesteding, leefbaarheid, veiligheid, cursusaanbod, activiteiten en ontmoeting. Het Sociaal Wijkteam, gemeente, politie en Centrada zijn op dit wijkspreekuur aanwezig. Kijk op www.wijkteamlelystad.nl om te zien wanneer het spreekuur bij jou in de buurt is.

Ondersteuning

Heb je een vraag of wil je ondersteuning aanvragen? Laat het ons weten en we nemen contact met je op. Zet je verhaal alvast op de mail, zodat wij je sneller met de juiste persoon in contact kunnen brengen: [email protected]

Als je liever een medewerker spreekt, kan dat natuurlijk ook. Bel naar 0320-745720 en onze medewerkers helpen je verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

We zijn er
voor jou!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: