Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg
in de gemeente Lelystad

‘Ik wil later werken in de zorg met specifieke doelgroepen’

“Dit is een leuke opleiding voor iedereen die in de zorg en met een specifieke doelgroep wil werken”, zegt Robin Joenje, student Agogisch Medewerker Maatschappelijke Zorg bij Landstede MBO in Lelystad.

“De zorg leek mij erg interessant en daarom koos ik voor de brede opleiding Maatschappelijke Zorg. Wel heb ik eerst een dagje meegelopen om zeker te weten of het wat voor mij was. Eenmaal begonnen ontdekte ik dat ik wel zou willen werken met mensen met een depressie of autisme, omdat ik zelf PDD-NOS heb. Daardoor herken ik veel. Het lijkt me eervol om deze mensen te kunnen helpen.

Wil je dit werk doen, dan is het belangrijk dat je zorgzaam bent, inlevingsvermogen hebt en sterk in je schoenen staat. Ik loop nu stage als begeleider van ernstig meervoudig beperkten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Op school krijg ik opdrachten die ik op stage uitvoer. Daarbij krijg je veel begeleiding: de docenten helpen je altijd, ook als het een keer niet goed gaat.

Na dit schooljaar heb ik mijn diploma. Ik neem dan een tussenjaar en ga werken waar ik nu stageloop. Misschien doe ik daarna nog een hbo-opleiding. Mogelijkheden genoeg!”

Meer informatie over Landstede MBO in Lelystad

In het blauwe gebouw in het centrum van Lelystad biedt Landstede MBO kleinschalige opleidingen met ruime leslokalen én diverse praktijkruimtes. Hier vind je de volgende BOL- en BBL-opleidingen: Maatschappelijke Zorg, Verzorgende, Verpleegkundige, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent. In Lelystad bieden we zowel opleidingen aan voor leerlingen die doorstromen vanuit het vmbo, maar ook voor havisten of mensen die zich willen bij- of omscholen.

Open Huis

Ben je nieuwsgierig naar een opleidingstraject bij Landstede MBO in Lelystad? Neem dan een kijkje op  www.landstedembo.nl/lelystad.

Samen bankieren

Veilig en zelfstandig bankieren, daar zorgen we samen voor.

Soms is het lastig uw bankzaken zelfstandig te regelen. Bijvoorbeeld doordat u slecht ziet, hoort of loopt. Of omdat u (online) bankieren gewoon moeilijk vindt. De medewerkers van Rabobank helpen u graag bij het vinden van een oplossing.

Jacintha Schroor- Baltus, medewerker Dagelijkse Bankzaken Rabobank Het Nieuwe Land vertelt: ‘Er zijn verschillende handige hulpmiddelen die kunnen helpen om zelfstandig te kunnen bankieren. Denk bijvoorbeeld aan de spraakfunctie die in veel geldautomaten aanwezig is. Of de Rabo CardPuller waarmee u uw betaalpas makkelijker uit de geldautomaat kunt halen.’ Maar ook als u graag zelf (online) uw bankzaken regelt, kunt u gebruik maken van een aantal handige hulpmiddelen. De medewerkers van Rabobank vertellen u er graag meer over. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of langskomen op onze vestiging in Dronten.

Bankieren met hulp van anderen

Jacintha: ‘Soms lukt het niet om zelfstandig uw bankzaken te regelen, ook dan staan wij voor u klaar. We kunnen u helpen met de Mobiele Bankservice. Een van onze collega’s komt dan bij u thuis en helpt u verder door bijvoorbeeld uitleg te geven. Of u kunt iemand anders uw geldzaken laten regelen met een bankvolmacht. Samen zorgen we ervoor dat u uw bankzaken zo lang mogelijk zelf, of samen met iemand anders, kunt regelen op een manier die bij u past.’

Veilig uw bankzaken regelen

De manier waarop we onze geldzaken regelen is veranderd. Ook criminelen zijn hiervan op de hoogte en bedenken steeds creatievere manieren om uw pincode, inlog- en betaalgegevens te krijgen. Houd uw geld veilig en laat u niet oplichten. Vertrouwt u het niet of voelt u zich onder druk gezet? Neem dan direct contact op met uw bank.

Heeft u vragen of wilt u gebruikmaken van onze hulpmiddelen? Neem dan contact met Rabobank op door te bellen naar 088 722 66 00 of kijk op www.rabobank.nl/samenbankieren voor meer informatie.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: