Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg


Zelfstandig wonen met of zonder zorg

Zelfstandig wonen in een ruim appartement, in een veilige omgeving met 24-uurs zorg én gevarieerde activiteiten, dat is Het Gouden Hart Lelystad. Deze woonzorglocatie heeft 32 zorgstudio’s en 13 appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers, een privé parkeerplaats en berging. Ouderen kunnen in Het Gouden Hart Lelystad naast zelfstandig ook heel ontzorgd wonen. Zowel voor echtparen als alleenstaanden een fijne plek om te wonen.

Wij geloven in een kleinschalige aanpak van zorg. Dat is niet alleen persoonlijker en prettiger. Hierdoor zijn we ook een stuk slagvaardiger en kunnen we beter maatwerk leveren. We stemmen de zorg en de activiteiten af op de bewoner.

Antje Verboom, locatiemanager: “We komen eerst bij de mensen thuis en kijken wat ze thuis prettig vonden om te doen. We bespreken de gewoontes en rituelen. Wil iemand op een andere moment van de dag douchen? Geen probleem. Wil iemand elke dag een wijntje bij het eten? Dan zorgen we dat het klaar staat.

Nieuw woonconcept

Naast wonen met zorg introduceert Het Gouden Hart Lelystad een nieuw woonconcept; wonen zonder zorg. Antje legt uit: “Waar we in ons normale aanbod een totaalpakket aanbieden aan zorg en services, kunt u in het nieuwe concept -wonen zonder zorg- kiezen uit de services waar u gebruik van wilt maken. U huurt uw eigen appartement, maar wilt u bijvoorbeeld niet meer zelf koken dan kunt u ervoor kiezen om mee te eten. Niet meer zelf wassen kies dan voor wasverzorging. Er is van alles mogelijk, we hebben een groot dienstenpakket waaruit u naar behoefte kunt kiezen.”

Het Gouden Hart Lelystad
Brederode 1
8226 TS Lelystad
032 0799 650
hetgoudenhart.nl

Particuliere woonzorg is voordeliger dan u denkt

Voor het wonen in Het Gouden Hart Nijmegen betaalt u woonkosten bestaande uit huur- en servicekosten. Heeft u zorg nodig dan rekent Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) een eigen bijdrage voor het gebruik van het zorgbudget. Omdat u zelf woonkosten betaalt, rekent het CAK een lage eigen bijdrage (tussen €184,00 en €966,60 in 2023). Door de lage eigen bijdrage is er een reële kans bij een hoger inkomen en/of vermogen, dat de kosten voor het wonen in Het Gouden Hart Nijmegen slechts weinig verschil maakt met wonen in een regulier verpleeghuis. Kijk op www.hetgoudenhart.nl voor een vergelijking en enkele rekenvoorbeelden.

Op Zorgkaart Nederland scoren wij met trots gemiddeld een: