Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg
in de gemeente Lelystad

Buurtwerk: voor, door en met de buurt

Hoe goed ken jij je buren en de activiteiten die er in je wijk zijn? Welzijn Lelystad biedt alle inwoners van Lelystad een veilige en gezellige plek in de wijk. Denk aan buurtwerk in de wijk, de buurtkamers en Welzijn op Recept. Voor iedereen die behoefte heeft aan contact, ondersteuning, gewoon gezellig een kopje koffie wil drinken of een leuke activiteit wil doen.

Buurtwerker in de wijk

Heb je behoefte aan meer sociale contacten of heb je hulp nodig, maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt? De buurtwerker in de wijk is er voor jou en ook dicht bij je in de buurt. De buurtwerker brengt je graag in contact met andere bewoners, activiteiten of organisaties in de buurt. Waar nodig loopt de buurtwerker in de wijk letterlijk even met je mee. In ieder stadsdeel is een buurtwerker in de wijk actief en benaderbaar voor iedereen.

Buurtkamers

De buurtkamer is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en je vindt ze door heel Lelystad. Je kunt gewoon binnenlopen om andere mensen uit de wijk te ontmoeten, en om mee te doen met verschillende leuke activiteiten. Er worden ook workshops en cursussen georganiseerd, met als thema eenzaamheid, gezonde leefstijl of vrijwilligerswerk bijvoorbeeld.

Je bent van harte welkom in een van de buurtkamers; de koffie en thee staat altijd klaar. Ook wordt er tegen een kleine vergoeding een lunch verzorgd. Lelystad telt in totaal zes buurtkamers: De Dukdalf/Het Trefpunt (dinsdag tot en met vrijdag 10.00-14.00 uur), De Waterbever (dinsdag en donderdag), De Windhoek (woensdag), De Hanzeborg (vrijdag), Atolplaza (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en Coloriet de Hoven (dinsdag en donderdag). Met uitzondering van de Dukdalf, zijn de buurtkamers open van 10.00 tot 15.00 uur en voor iedereen toegankelijk.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Kijk dan eens verder op www.welzijnlelystad.nl

Buurtwerkers bij jou in de buurt:

Ronnie Lans
Noord-Oost
[email protected]
06-11334727

Judith Vrede
Zuid-Oost
[email protected]
06-31744426

Daimy Dielingen
Noord-West
[email protected]
06-38464612

Danielle Weltevreden
Zuid-West
[email protected]
06-28325097

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: