Voorpagina We zijn er voor iedereen Spek & Van den Beld Notariaat Lariks helpt u weer op weg Aangenaam bij Menno De ene week bij papa, de andere bij mama Rondkomen in Leusden Leusdenleeft! Ontdek wat er te doen is Zorgen voor een ander Futurum begeleid wonen - Humankind Humankind Kendro-Stijl - Humanitas Kendro-Stijl Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Spek & Van den Beld Notariaat - E-health
in de gemeente Leusden

Zorgen voor een ander

Woont u samen met iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft? Heeft u extra zorg voor een ouder of kind? Of is er iemand in uw omgeving waar u langdurig voor zorgt? Dan bent u mantelzorger. Lariks is dé plek voor informatie en advies aan mantelzorgers.

We zijn er voor volwassen mantelzorgers, maar ook voor kinderen die mantelzorger zijn omdat hun vader, moeder, broertje of zusje extra zorg nodig heeft. Wij denken graag met u mee. Mail onze mantelzorgconsulenten via: [email protected] of bel: 033 303 44 44 en vraag naar Corinne of Nelleke.

Activiteiten voor mantelzorgers

Lariks organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor mantelzorgers. Zoals wandelen, koffiedrinken of een wijnproeverij. Even lekker ontspannen en - als u wilt - uw zorgen delen. Er is altijd een mantelzorgconsulent bij aanwezig.

“Ik ga regelmatig naar de koffieochtend. Even mijn hart luchten en mensen ontmoeten die begrijpen hoe het is.”

“Tijdens de koffieochtend hoorde ik meer over respijtzorg. Nu heeft mijn moeder huishoudelijke hulp en heb ik als werkende mantelzorger tijd voor mijn gezin.”

Deelname aan activiteiten voor mantelzorgers is kosteloos. Op de hoogte blijven van activiteiten en meer? Abonneer u dan op onze gratis online nieuwsbrief voor mantelzorgers. Mail naar [email protected] of bel ons via 033 303 44 44.

Mantelzorgcompliment

In de gemeente Leusden ontvangen jaarlijks zo’n 750 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment. Dit compliment wordt aangevraagd door de persoon waar de mantelzorger voor zorgt. Bent u mantelzorger voor een kind (onder 18)? Dan vraagt u het compliment voor uzelf aan.

Compliment voor jonge mantelzorgers vanaf 8 tot 24 jaar

Per 2023 is het compliment voor jonge mantelzorgers gewijzigd. Het bedrag is afgestemd op de leeftijd. Voor jonge kinderen is mantelzorger zijn nu eenmaal anders dan voor tieners en jongeren. Ze beleven het anders en hebben een andere rol in de zorg voor een ouder, broertje of zusje. 

Ook nieuw is dat thuiswonende 18-plussers όόk een compliment kunnen ontvangen als een van de ouders al een compliment voor volwassen mantelzorgers krijgt. Volgens de oude regeling moest het gezin een keuze maken tussen de ouder/opvoeder en de 18-jarige.

Kijk ook eens naar de supertips op: www.jmzpro.nl en naar de informatie voor jonge mantelzorgers op www.mantelzorg.nl.

Aanvragen van het mantelzorgcompliment kan via: www.lariks-leusden.nl of bel Lariks via: 033 303 44 44.

Groepen voor kinderen

Als er bij je thuis iemand langdurig ziek is of een beperking heeft, dan kan dat zorgen voor spanningen en emoties. Voor kinderen en jongeren die dit meemaken, organiseert Lariks groepen en trainingen. Zo is er voor kinderen Bij de Kameleon Thuis en voor jongeren Get Stronger. Meer weten over Lariks groepen en trainingen? Kijk op www.lariks-leusden.nl of bel ons: 033 303 44 44.

10 november: Dag van de mantelzorg 2023

Feestelijke lunch van 13.00 – 14.30 uur.
Om mantelzorgers in gemeente Leusden te bedanken voor hun inzet en toewijding organiseren we in samenwerking met Qlichef een lunch in het eetwerkcafé van Huis van Leusden.

Bent u erbij?

Vol = vol dus meld u snel aan via: www.lariks-leusden.nl Hulp nodig bij het inschrijven? Of andere vragen? Neem dan contact met ons op. Mail Nelleke en Corinne via [email protected] of bel 033 303 44 44.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: