Voorpagina We zijn er voor iedereen Spek & Van den Beld Notariaat Lariks helpt u weer op weg Aangenaam bij Menno De ene week bij papa, de andere bij mama Rondkomen in Leusden Leusdenleeft! Ontdek wat er te doen is Zorgen voor een ander Futurum begeleid wonen - Humankind Humankind Kendro-Stijl - Humanitas Kendro-Stijl Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Spek & Van den Beld Notariaat - E-health
in de gemeente Leusden

Margreet Bos (leidinggevende wonen) poseert met een
kunstwerk van S. Nulens

“Na de dood van mijn beide ouders had ik geen thuishaven meer”

Ongeveer 11 jaar geleden ben ik bij Futurum terechtgekomen, na de dood van mijn beide ouders had ik geen thuishaven meer. In het begin liep het wat stroef en was het wennen, maar later heb ik mijn plekje gevonden.

Ondanks het feit dat ik een stuk ouder ben dan de rest, woon ik al jaren op een fijne plek in Leusden. Ik werk twee dagen in de week bij gemeente Woudenberg en doe allerlei creatieve activiteiten als schilderen, boetseren en meer. Daar heeft het team van Futurum zich indirect voor ingezet. Creativiteit met een doel, dat je er wat van leert en je ontwikkelt.

Flink gegroeid

Futurum is in 12,5 jaar flink gegroeid, maar ondanks de groei is het gevoel van kleinschalig gebleven. We houden o.a. koffie-ochtenden, eetavonden en er worden diverse activiteiten georganiseerd als zwemmen, sporten en dagjes uit naar onder andere de Zeumerse plassen. In de afgelopen jaren heb ik diverse vriendschappen en zelfs liefdesrelaties zien ontstaan. Zo close dat zelfs de beste secondelijm daar niet tegen op kan. Zo verkikkerd waren ze op elkaar. Gelukkig heb ik niet tussen al die kikkerdril hoeven te zwemmen. Futurum heeft in de loop der tijd diverse locaties ontwikkeld, waar zich de nodige avonturen hebben afgespeeld.

Het nest uitgevlogen

Zo zijn op diverse locaties al meerdere cliënten het nest uitgevlogen en wonen nu zelfstandig. Hun rol is uitgespeeld bij Futurum. Op de set staan inmiddels weer nieuwe talentvolle acteurs en actrices klaar om de soap een vervolg te geven. Voorlopig word ik nog niet uit het script geschreven. Dat zal dan een ander verhaal worden.

Groet Stefan Nulens

Meer weten?

Kijk op www.futurum-begeleidwonen.nl.

Kinderopvang? Kindontwikkeling!

Kinderopvang: ooit is het zo ontstaan, maar het dekt al lang de lading niet meer. Pedagogisch professionals werken vanuit een diversiteit aan achtergronden en een heldere pedagogische visie dagelijks aan het creëren van ontwikkelkansen voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

De basis van de ontwikkeling

Kinderen zijn van nature competent en leergierig. Als pedagogisch professionals zijn we partners in de opvoeding en staan we aan de basis van de ontwikkeling van een kind. Door óns handelen (en nalaten) ondersteunen wij kinderen bij het ontwikkelen van hun veerkracht, relativeringsvermogen, autonomie, zelfliefde en een gezond zelfbeeld. Wij leren hen het kunnen en durven stellen van eigen grenzen en het respecteren van andermans grenzen. En we leren ze kritisch en bewust na te denken, zelf te ontdekken en verantwoordelijkheid te nemen. Met ons pedagogisch handelen motiveren, inspireren en stimuleren wij kinderen hun aangeboren krachten te activeren.

Werkplezier en prachtige momenten

Voor veel kinderen zijn wij een aanvullende stabiele factor in hun leven, voor sommigen ook de enige stabiele factor in hun leven. Dat maakt ons vak betekenisvol, generatie na generatie. Een mooier en essentiëler vak is er niet. En dat vertaalt zich in werkplezier en prachtige momenten met en voor kinderen, ouders, collega’s en de maatschappij.

Zie jij in ieder kind een belofte en wil jij jouw talent inzetten voor de ontwikkeling van kinderen? Bij Humankind hebben wij onze eigen Academie, waar we ook hen opleiden wier diploma net niet kwalificeert voor dit betekenisvolle werk.

Drs Sandra Veenstra, regiopedagoog bij Humankind Kinderopvang en -ontwikkeling.

Kijk op onze website voor meer informatie en mogelijkheden. www.humankind.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: