Voorpagina We zijn er voor iedereen Spek & Van den Beld Notariaat Lariks helpt u weer op weg Aangenaam bij Menno De ene week bij papa, de andere bij mama Rondkomen in Leusden Leusdenleeft! Ontdek wat er te doen is Zorgen voor een ander Futurum begeleid wonen - Humankind Humankind Kendro-Stijl - Humanitas Kendro-Stijl Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Spek & Van den Beld Notariaat - E-health
in de gemeente Leusden

Regio winnaar van de Zorg Innovatieprijs 2023

Wilt u op een eenvoudige én veilige manier kunnen opstaan uit uw stoel? Maak kennis met de Bib-stoel, een meesterwerk in design en functionaliteit. Met deze mechanische sta-op-stoel zegt u vaarwel tegen gedoe met snoeren en accu’s. Verplaatsbaar en dus ook voor aan uw eetkamertafel.

Mevrouw van den Berg: “Mijn passie is piano spelen. Ik kon echter niet meer opstaan vanaf mijn pianokruk. Ook vanaf een stoel met de nodige kussens werd het steeds moeilijker. Ik zag een advertentie van de Bib-stoel en heb een demonstratie bij mij thuis aangevraagd. De stoel zat lekker en met het opsta-systeem kon ik goed overweg. Door middel van een pasframe hebben we de juiste zithoogte bepaald. Ik heb gekozen voor een blankhouten stoel met een veelkleurige Italiaanse bekleding. Die paste perfect bij mijn blauwe bank!

In de daaropvolgende periode zat ik eigenlijk alleen maar op deze stoel. Omdat ik in de maanden erop nogal afgevallen was, wilde ik graag een wat dikker zitkussen. Dus heb ik gevraagd of dat mogelijk was. ‘Geen probleem, dat gaan we regelen’, kreeg ik als antwoord. Een aantal weken later kwamen ze het kussen verwisselen en het zat heerlijk.

Het mooiste echter is, dat ik weer zoveel spierkracht heb ontwikkeld in die maanden dat ik de stoel gebruik, dat ik ook weer kan opstaan vanaf mijn pianokruk. Ik ben enorm blij dat ik gewoon weer piano kan spelen!”

Nieuw aanbod in Leusden en Achterveld:

Workshop over de 1e 1000 dagen van een kind

In de Week van de Opvoeding wordt in Leusden en Achterveld de workshop Gelijk Goed Beginnen aangeboden voor zwangere en baby/dreumes-ouders en hun netwerk.

De 1e 1000 dagen van een kind, van het ontstaan tot en met het tweede jaar, is een cruciale periode voor de ontwikkeling en het verdere leven. Er gebeurt ongelofelijk veel in deze 1000 dagen en daarom is het zo belangrijk om gelijk goed te beginnen. Tijdens de interactieve workshop wordt hier dieper op ingegaan.

Een goede start

(Aanstaande) Ouders en hun netwerk gaan aan de slag met de informatie uit de boeken van hoogleraar Tessa Roseboom: De eerste 1000 dagen en Gelijk Goed Beginnen. Uit onderzoek van Tessa Roseboom komt naar voren wat een kind nodig heeft voor een goede start: goede voeding, gezondheid en de juiste bouwstenen: veiligheid, liefde en stimulatie. De workshop wordt aangeboden vanuit de coalitie Kansrijke Start Leusden en verzorgd door Marianne ter Maat van Home-Start.

Maatje in de zwangerschap/babytijd

Voor jonge en/of aanstaande ouders zijn de eerste 1000 dagen van een kind een turbulente periode in het leven en als zij zich juist in die periode gehoord en gesteund voelen dan heeft dat langdurig effect. Wat als je die steun niet in je eigen netwerk kan vinden? Als ouders steun zoeken in deze periode of juist een maatje willen zijn voor een ander gezin, dan kan dat via Home-Start Leusden/Achterveld. Home-Start biedt een steuntje in de rug door een vrijwilliger die wekelijks gezin bezoekt.

Meer informatie over de workshop (3 en 11 oktober 2023) of een maatje in de zwangerschap/babytijd? Mail naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: