Voorpagina We zijn er voor iedereen Spek & Van den Beld Notariaat Lariks helpt u weer op weg Aangenaam bij Menno De ene week bij papa, de andere bij mama Rondkomen in Leusden Leusdenleeft! Ontdek wat er te doen is Zorgen voor een ander Futurum begeleid wonen - Humankind Humankind Kendro-Stijl - Humanitas Kendro-Stijl Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Spek & Van den Beld Notariaat - E-health
in de gemeente Leusden

Lariks helpt u weer op weg

Iedereen kan op een bepaald moment in het leven behoefte hebben aan advies of ondersteuning. Meestal is het voldoende als iemand je weer op weg helpt. Dat kan iemand uit uw omgeving zijn; een familielid, een buurtgenoot of een vrijwilliger. Echter soms is er meer hulp nodig.

Met uw vraag naar Lariks

Stel, er speelt iets in uw leven waar u zelf geen oplossing voor hebt. Het lukt u bijvoorbeeld niet de draad van het leven op te pakken na het overlijden van uw partner. Of u komt elke maand geld tekort en de rekeningen stapelen zich op. Of u maakt zich zorgen over uw puberende dochter…
Als u met uw vraag of zorg naar Lariks gaat, staat u er niet meer alleen voor. U kunt uw verhaal kwijt en samen met een consulent kijkt u wat er kan en wat er nodig is.

U bent niet de enige

Per jaar krijgen we meer dan 4.000 vragen van inwoners. Ze maken een afspraak voor een gesprek, komen naar een inloopmoment op een van de basisscholen in Leusden en Achterveld of gaan naar het inloopspreekuur bij de Heelkom in Achterveld.

Ook voor jongeren

Jongeren bespreken hun vraag of zorg vaak eerst met onze jongerenwerkers of buurtsportcoaches die daar zijn waar jongeren zijn. Op straat, bij de sportvereniging, bij Fort33 en online. Zij werken nauw samen met de consulenten en kijken zo nodig samen naar een passende oplossing.

“Bij mij thuis is er altijd wat. Mijn moeder is druk met haar werk en met mijn broertje met autisme. Er is vaak ruzie en toen kreeg ik dat gedoe op school. Bij voetbal kwam ik iemand van Lariks tegen. Een jonge gast. Aan hem vertelde ik het wel. Nu doe ik mee met een groep waar meer mensen naartoe gaan waarbij het even niet zo lekker gaat. Het is er best tof en thuis reageerden ze ook wel oké op mijn verhaal.”Luna, 14 jaar

Samen met anderen

Voor kinderen en jongeren zijn er trainingen en groepen. Hier krijgen ze een steuntje in de rug en leren ze beter omgaan met wat ze meemaken. Een verwijzing is niet nodig, meedoen is vaak gratis en bovendien leuk én leerzaam.
Meer weten? Kijk op www.lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44.

Soms is er meer nodig

Onze consulenten kunnen zelf tijdelijk ondersteuning bieden. Dit heet ook wel ambulante begeleiding.

Zo nodig schakelen we hulp van gespecialiseerde hulpverleners in. Of betrekken we bijvoorbeeld de school, de huisarts of de casemanager dementie erbij. Dit doen we altijd in overleg met u.

“Ik was zo van slag na het overlijden van mijn vrouw. Ik was bang dat men me een aansteller zou vinden. Had ik maar eerder met Lariks gebeld. Een ambulant begeleider leerde me dat ik mag rouwen én vooruit mag kijken. Na vijf gesprekken was ik zover dat ik naar een activiteit in de wijk wilde. De eerste keer gingen we samen. Nu ga ik alleen en heb ik er nieuwe mensen leren kennen.” – Carel, 73 jaar

Wat er nodig is, verschilt per persoon en per situatie

Is er meer nodig, dan is er professionele ondersteuning en zijn er voorzieningen via de Wmo en de Jeugdwet. Voor de Wmo betaalt u een eigen bijdrage, voor hulp via de Jeugdwet niet.

CONTACTGEGEVENS LARIKS

Lariks – Huis van Leusden - ’t Erf 1.
Tel: 033 303 44 44 (werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur).

Bij De Heelkom in Achterveld bent u op afspraak welkom op maandag en woensdagochtend. Tel: 0342 452 588. Mail: [email protected]
www.lariks-leusden.nl

ZORGEN OVER VEILIGHEID
Gaat het thuis niet goed? Heeft u zorgen over de veiligheid van iemand in uw omgeving? Bel dan met Veilig Thuis: 0800 2000.

Is er direct gevaar? Bel dan 112.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: