Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Participe - Individuele begeleiding Bibliotheek Amstelland Infopunten - Persoonsalarmering - AutoMaatje Participe Amstelveen Ondersteuning bij (beginnende) dementie MEE Amstel en Zaan - Mantelzorg en Meer vervolg Dementie Notariskantoor Amstelveen Bellaar Vrijwilligerscentrale Amstelland - Amstelveen Sport Ons Tweede Thuis Humanitas - Platform C Stichting Amstelland Bibliotheken - Sigra IDO Bibliotheek Amstelland
ZORG

& welzijn | In de gemeente Amstelveen

Een uurtje van uw tijd, een

wereld van verschil

In onze drukke levens lijkt het soms alsof elke minuut al is ingepland. Maar wat als we u vragen: “Heeft u een uurtje over?” Deze eenvoudige vraag opent een wereld van mogelijkheden voor zowel gever als ontvanger.

Vrijwilligerscentrale Amstelland heeft een heldere boodschap: vrijwilligerswerk is toegankelijk en veelzijdig. Of het nu gaat om een kopje koffie drinken met een eenzame oudere, een wandeling maken met iemand die gezelschap zoekt, of helpen met de dagelijkse boodschappen – elk gebaar maakt een verschil. Dit type werk vraagt niet om grote tijdsinvesteringen, maar om momenten van oprechte aandacht en zorg. Vrijwilligerscentrale Amstelland gelooft in de kracht van kleine daden met grote impact.

Een inspirerend voorbeeld is Han Bulterman (71 jaar), die zijn weg naar betekenisvol vrijwilligerswerk vond na zijn pensioen. Via een simpele internetzoektocht kwam hij terecht bij de Vrijwilligerscentrale. Han’s taken variëren van het koppelen van klanten aan de juiste hulp tot het bieden van vervoer naar medische afspraken. “Het is het gevoel iets nuttigs te doen voor een ander dat me voldoening geeft,” vertelt Han.

Een bijzondere ervaring voor Han was het twee jaar lang assisteren van een 80-plusser met haar wekelijkse boodschappen. Dit veranderde al snel in een gezellig wekelijks momentje, waarin ze samen kletsten over de alledaagse dingen.

Het werk bij de Vrijwilligerscentrale is flexibel en kan worden afgestemd op uw interesses en beschikbaarheid. Het biedt u de kans om iets terug te doen voor de gemeenschap, terwijl u nieuwe mensen ontmoet en waardevolle ervaringen opdoet.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd en wilt u meer weten over deze mooie initiatieven in onze gemeente? Bezoek dan Amstelveenvoorelkaar.nl voor meer informatie of bel naar: 020 - 641 33 33 (ma-vrij, 9.00-12.00 uur).

Help mij

Bewegen

“Mijn huisarts gaf me het advies meer te gaan bewegen. Ja prima, zei ik, maar dan wil ik dat wel samen met anderen gaan doen, want dat vind ik gezelliger! En hoe kom ik erachter wat er te doen is bij mij in de buurt?”

“De huisarts bracht mij in contact met de Bewegen op Recept (BOR) Coach van AmstelveenSport. Zij denkt met je mee, er is zoveel aanbod maar om echt goed te weten wat geschikt is, is het fijn als er iemand met je meekijkt. Op deze manier was het voor mij eenvoudig de eerste stap te zetten en inmiddels wandel ik twee keer in de week samen met een gezellige groep door Amstelveen. Ook is het fijn dat de BOR Coach af en toe nog contact met me opneemt, dat werkt enorm motiverend.”

De Bewegen op Recept (BOR) Coach gaat met de cliënt in gesprek om te kijken wat de persoonlijke wensen, mogelijkheden en/of beperkingen zijn op het gebied van sport en bewegen. De BOR Coach is op de hoogte van de beweegmogelijkheden in de buurt of zoekt dit uit. Samen wordt gekeken welke vorm van beweging het beste past, met als doel het integreren van sport en beweging in het dagelijks leven. Jong en oud, mensen met en zonder beperking: iedereen is van harte welkom voor een gesprek met de BOR Coach. Het gesprek is altijd gratis.

Voor het maken van een afspraak met een BOR Coach:
amstelveensport.nl/BOR

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met AmstelveenSport:

Sabine Meeuwis
BOR Coach
[email protected]
088 - 85 85 104

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: