Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Participe - Individuele begeleiding Bibliotheek Amstelland Infopunten - Persoonsalarmering - AutoMaatje Participe Amstelveen Ondersteuning bij (beginnende) dementie MEE Amstel en Zaan - Mantelzorg en Meer vervolg Dementie Notariskantoor Amstelveen Bellaar Vrijwilligerscentrale Amstelland - Amstelveen Sport Ons Tweede Thuis Humanitas - Platform C Stichting Amstelland Bibliotheken - Sigra IDO Bibliotheek Amstelland
ZORG

& welzijn | In de gemeente Amstelveen

Infopunten

in de wijk: voor vragen, een praatje en koffie

Heb je een vraag maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt? Bijvoorbeeld een vraag over activiteiten in jouw wijk, over hulp omdat je ouder wordt, over je financiën, over mantelzorg, over vrijwilligerswerk? Of over hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten, hoe je weer beter in je vel komt te zitten of waar je gezellig samen kunt eten? Wil je meer weten over Lief & Leedstraten in Amstelveen? Of misschien heb je zelf een leuk idee voor je buurt!

Bij de Infopunten van Participe Amstelland kun je terecht met al je vragen. Je hoeft geen grote zorgvraag te hebben, ook met kleine vragen of voor praktische hulp, bijvoorbeeld het bellen met een instantie, ben je bij ons aan het juiste adres. Maar ook met een idee voor je buurt, voor een luisterend oor, gewoon een praatje en een kopje koffie ben je van harte welkom.

Er zijn Infopunten in de wijken Groenelaan (Wijkcentrum De Bolder), Westwijk en Bovenkerk (Wijkcentrum Westend) en Keizer Karel Park (MOC).

De Infopunten worden bemensd door de wijkcoach, maatschappelijk werker, ouderenadviseur of getrainde vrijwilligers. Loop gerust eens binnen, de koffie staat voor je klaar!

 • Infopunt Groenelaan
  Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140
  Elke donderdag van 12:30-14:00 uur
 • Infopunt Westwijk
  Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3
  Elke dinsdag van 13:00-14:30 uur
 • Infopunt MOC
  MOC, Lindenlaan 75
  Elke donderdag van 12:00-13:00 uur

Hulp inroepen met

Persoonsalarmering

U woont zelfstandig en dat bevalt u goed. Maar toch… stel dat er wat gebeurt. U komt ongelukkig ten val of voelt zich plotseling onwel. Hoe kunt u iemand waarschuwen? Met persoonsalarmering kunt u door een druk op de knop hulp inroepen en kan er iemand worden ingeschakeld. Dat is een geruststellende gedachte.

Persoonsalarmering werkt eenvoudig. Na aanmelding wordt het systeem bij u geïnstalleerd. U draagt een zendertje om uw hals of pols. Drukt u op de knop van het zendertje, dan wordt verbinding gemaakt met de alarmcentrale. De centrale schakelt hulp in om bij u langs te komen. Dit kan met uw eigen contactpersoon of de professionele thuiszorgorganisatie, afhankelijk van wat met u is afgesproken.

De alarmcentrale is altijd bereikbaar, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Na de aanvraag heeft u de persoonsalarmering binnen ongeveer 10 werkdagen in huis.

Meer informatie?

Wij zorgen voor een goede, snelle en betrouwbare service. Wilt u meer informatie? Neem contact op met 020 - 54 30 452, [email protected] of www.participe-amstelland.nu/persoonsalarmering

ANWB Automaatje

Amstelveen

Voor inwoners van Amstelveen die minder mobiel zijn en afhankelijk van anderen zijn voor vervoer is er ANWB AutoMaatje. Dit is vervoer door vrijwilligers.

Heeft u vervoer nodig en kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer of uw eigen netwerk? Neem dan uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op. De vrijwillige planner van ANWB AutoMaatje zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het door u gewenste tijdstip, kan rijden.

ANWB AutoMaatje belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden.

De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De vrijwilligers rijden met hun eigen auto. Wij zorgen voor vervoer van A naar B en weer terug via ANWB Automaatje.

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en kan zonder lid te zijn van de ANWB.
Neem contact op met 020 - 54 30 458, [email protected] of www.participe-amstelland.nu/automaatje. Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00-12:00 uur

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: