Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Participe - Individuele begeleiding Bibliotheek Amstelland Infopunten - Persoonsalarmering - AutoMaatje Participe Amstelveen Ondersteuning bij (beginnende) dementie MEE Amstel en Zaan - Mantelzorg en Meer vervolg Dementie Notariskantoor Amstelveen Bellaar Vrijwilligerscentrale Amstelland - Amstelveen Sport Ons Tweede Thuis Humanitas - Platform C Stichting Amstelland Bibliotheken - Sigra IDO Bibliotheek Amstelland
ZORG

& welzijn | In de gemeente Amstelveen

Het Informatiepunt Digitale Overheid:

de plek voor al jouw vragen
over online overheidszaken

Rijbewijs verlengen, een verhuizing doorgeven of je pensioen aanvragen. Veel overheidszaken regel je tegenwoordig online. Wie daarbij hulp nodig heeft, kan gratis en zonder afspraak terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Adviseur Informatie & Media, Gert Gerrits, vertelt meer."

Iedereen is welkom

“De maatschappij digitaliseert en de overheid ook. Veel zaken kun of móét je soms online regelen”, vertelt Gerrits. “Tegelijkertijd zijn er in Nederland zo’n 4 miljoen mensen die daar moeite mee hebben. De bibliotheek helpt ze graag om weer verder te kunnen, dat zit toch een beetje in ons DNA. We nodigen mensen met vragen over digitale overheidszaken dan ook van harte uit om langs te komen en hun vragen te stellen.”

Samen op zoek

Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt bij het regelen van online overheidszaken. Bibliotheekmedewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het herstellen van een wachtwoord of het aanvragen van een DigiD. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. “Samen gaan we op zoek naar de juiste informatie, maar we doen niets met privacygevoelige informatie of softwareproblemen”, benadrukt Gerrits. “Wel kunnen we doorverwijzen naar het Financieel Café of ons eigen cursusaanbod, zoals de Klik & Tik-training.”

Heb jij een vraag voor het Informatiepunt Digitale Overheid?

Kom langs! Het is gratis en je hoeft geen afspraak te maken of lid te zijn van de bibliotheek. Toch meer weten? Bel naar 020 - 6414 126 of stuur een e-mail naar [email protected]

Adres: Stadsplein 102
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 13:00 - 18:00 uur
Vrijdag 9:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 12:00 - 17:00 uur

De carrièreswitch

naar de gehandicaptenzorg

Mark werkte bij een horecaslagerij en bezorgde bestellingen. Hij liep al langer rond met het idee om meer met mensen te werken. Tijd om vrijwilligerswerk te doen was er niet. Blijven of switchen van carrière? Mark koos voor het laatste.

Gewoon doen

Mark vertelt hoe hij in de gehandicaptenzorg kwam te werken: “Ik zocht op internet naar een organisatie. Ik stuurde een mail met wat ik wilde doen en dat ik een carrièreswitch wilde maken. ‘Kom maar langs’, zeiden ze. Dan kan je een paar uur meelopen.” Nadat Mark was aangenomen werd hem direct een opleiding aangeboden. Nu is hij bezig om zich om te laten scholen tot begeleider in de gehandicaptenzorg.

Mooi en uitdagend werk

De overstap naar deze baan ging soepel. Mark: “Het mooie van mijn werk is dat ik bezig ben om de mensen een beter leven te geven. Dat kan zowel op lichamelijk als op psychisch vlak. De cliënten hebben een vertrouwd persoon nodig. Ik help bijvoorbeeld een bewoner die met een bepaald syndroom leeft waardoor hij zich elke dag angstig voelt. Het is erg belangrijk voor hem dat hij een vertrouwd gezicht ziet. En dat degene die hem helpt de vaste rituelen goed doet.”

Wil je ook een overstap maken?

Heb je net als Mark geen ervaring in de zorg en welzijn en ben jij geïnteresseerd in zijn werk? Loop een keer mee in zo’n organisatie. Je krijgt een beeld bij het werk wat je kan doen en je ervaart wat je te wachten staat. Lees meer op www.komwerkeninzorgenwelzijn.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: