Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Participe - Individuele begeleiding Bibliotheek Amstelland Infopunten - Persoonsalarmering - AutoMaatje Participe Amstelveen Ondersteuning bij (beginnende) dementie MEE Amstel en Zaan - Mantelzorg en Meer vervolg Dementie Notariskantoor Amstelveen Bellaar Vrijwilligerscentrale Amstelland - Amstelveen Sport Ons Tweede Thuis Humanitas - Platform C Stichting Amstelland Bibliotheken - Sigra IDO Bibliotheek Amstelland
ZORG

& welzijn | In de gemeente Amstelveen

De Dementheek biedt u de mogelijkheid om deze apparaten te bekijken, te voelen en het belangrijkste: om ze te lenen zodat u ze thuis kunt proberen. Samen met een professional bekijkt u welk product past bij uw wensen, waarna u het thuis uitprobeert voor een bepaalde periode. Indien nodig kunt u hulp krijgen bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan kunt u het zelf aanschaffen. Zo niet, dan probeert u gewoon een ander product tot u tevreden bent.

De Dementheek is gevestigd in Odensehuis Amstelveen, het inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. U bent voor de Dementheek van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 9:30-15:30 uur. De uitleen van de producten uit de Dementheek is gratis. Kom gerust langs!

Online informatie, hulp en ondersteuning via dementie-amstelland.nl

In aanraking komen met dementie roept niet alleen emoties op, maar ook veel vragen, en specifieke behoeften aan vaardigheden. Op de website dementie-amstelland.nl is veel informatie te vinden over het zorg- en ondersteuningsaanbod en activiteiten die georganiseerd worden in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. Er wordt ook vaak verwezen naar landelijke informatie. De website is een initiatief van Ketenzorg Dementie, een samenwerking van diverse zorg- en welzijnsorganisaties, waaronder Participe Amstelland. Het doel is het bieden van informatie over goede zorg en ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten. Een specifieke vraag kan in het contactformulier gesteld worden. Deskundige medewerkers beantwoorden deze vragen.

Blij fit en doe mee!

Meer Bewegen voor Ouderen in Amstelveen

Het geheim van gezond ouder worden? Bewegen! Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. En een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Blijf fit en doe mee!

Onder de noemer Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) organiseert Participe Amstelland verschillende cursussen. Meer Bewegen voor Ouderen staat voor bewegingsactiviteiten voor mensen van 65 jaar en ouder. Wilt u ook (weer) wat aan uw conditie doen? Doe dan mee! Er wordt niet alleen gewerkt aan conditie (uithoudingsvermogen), maar ook lenig makende en spierversterkende oefeningen komen aan bod.

De kosten van een cursus Meer Bewegen voor Ouderen zijn (deels) bij veel zorgverzekeraars te declareren. Kom gerust eens kijken of het iets voor u is. Een proefles is gratis en u bent van harte welkom!

Neem voor meer informatie zoals kosten en dag/tijd contact op met het cursusbureau via: [email protected] of 020 - 54 30 441.
www.participe-amstelland.nu/cursus


Cursus in Balans - valpreventie

Heeft u soms moeite om uw evenwicht te bewaren als u bezig bent? Of vindt u het lastig om op te staan uit uw stoel of bed? Dit komt bij veel mensen voor. Met de cursus ‘In Balans’ maakt u de kans op vallen kleiner. U doet makkelijke oefeningen om sterker te worden en beter uw evenwicht te houden.

Elk jaar geeft Participe Amstelland de cursus ‘In Balans’ op verschillende plaatsen in Amstelveen. Deze cursus is voor mensen die zelfstandig wonen en merken dat bewegen moeilijker wordt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wilt u meer weten? Stuur een mail naar [email protected] of bel 020 - 54 30 441. Of kijk op www.participe-amstelland.nu/valpreventie

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: