Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen samen055 samen 055 CODA Apeldoorn - Riwis Zorg en Welzijn Riwis Zorg & Welzijn CODA Apeldoorn Klein Geluk - Sportservice Apeldoorn Klein Geluk Zorggroep Apeldoorn - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Zorggroep Apeldoorn Pluryn - Stichting Ontmoeting Stichting Ontmoeting Stichting de Kap - Werkleerbedrijf Lucrato Gelre Ziekenhuizen: focusklinieken
in de gemeente Apeldoorn

Voorwoord

Heb jij een zorg- of welzijnsvraag voor jezelf of voor een ander waar je niet uitkomt? Bijvoorbeeld over werk, opvoeden, schulden of vrijwilligerswerk? In deze Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Apeldoorn lees je waar jij met je vraag terechtkunt. Deze krant is tot stand gekomen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, zoals Samen055, Pluryn, Riwis en Zorggroep Apeldoorn. In deze uitgave komen medewerkers en cliënten aan het woord en vind je contactgegevens van de organisaties die jou verder kunnen helpen. Bewaar deze krant dus goed!

Het juiste antwoord op jouw vraag

Op pagina 5 vind je informatie over waar je terechtkunt met al je vragen over werk, opvoeden, zorg of andere zaken. Welke locatie van Samen055 kun jij vinden in jouw buurt? Wat jouw verhaal ook is, er is altijd tijd om naar jou te luisteren! Op pagina 7 lees je het verhaal van René en zijn coach Co. René is laaggeletterd maar dankzij de hulp die hij kreeg via het TaalDigiHuis in CODA is zijn leven nu veel mooier, leuker en makkelijker geworden.

AANDACHT VOOR WELZIJN

Verderop in deze Informatiekrant is Annemiek aan het woord. Annemiek vond altijd wel een excuus om niet te sporten. Totdat ze besloot dat het tijd was voor verandering. Door de training ‘Bewust hardlopen’ kreeg ze steeds meer energie. Haar zelfvertrouwen nam toe en de excuses om niet te sporten zijn vervangen door een flinke dosis enthousiasme om te trainen.

Op pagina 11 vertelt Johan hoe blij hij wordt van zijn werk met bewoners in de buitenlucht. Hij maakte een carrièreswitch en is nu werkbegeleider GroenWerk, waar hij (jong)volwassenen met complexe problematiek begeleidt. Verder lees je over de invloed van vrijwilligerswerk als verbindende schakel tussen generaties en culturen. Misschien wil je zelf ook wel als vrijwilliger aan de slag? Blader dan snel verder.

Luisteren en meedenken

Iedereen heeft weleens hulp nodig. Sommige mensen kloppen dan aan bij familie, vrienden of kennissen. Wanneer dit voor jou niet vanzelfsprekend is, is het handig om te weten dat er vrijwilligers en professionals in de gemeente Apeldoorn zijn die naar je luisteren en met je meedenken, waar je vraag ook over gaat. Maak kennis met de in deze krant genoemde organisaties en neem gerust contact op. Voor jezelf of voor een ander.

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Samen055.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Oktober 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: