Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen samen055 samen 055 CODA Apeldoorn - Riwis Zorg en Welzijn Riwis Zorg & Welzijn CODA Apeldoorn Klein Geluk - Sportservice Apeldoorn Klein Geluk Zorggroep Apeldoorn - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Zorggroep Apeldoorn Pluryn - Stichting Ontmoeting Stichting Ontmoeting Stichting de Kap - Werkleerbedrijf Lucrato Gelre Ziekenhuizen: focusklinieken
in de gemeente Apeldoorn

Volledige zorg aan huis

Het volledig zorg aan huis pakket (VPT-pakket) maakt het mogelijk langer thuis te wonen, terwijl de complexiteit van de zorgvraag toeneemt. Zorg en begeleiding die normaal in een zorginstelling gegeven wordt, ontvangen bewoners in zorg-/aanleunwoningen bij De Matenhof, Avondzon en Sainte Marie thuis. Dit is ideaal voor mensen die langer zelfstandig willen blijven wonen. Dit geldt ook voor echtparen, zoals Jan en Riet Beumer.

Jan vertelt: "Ik woon al bijna een jaar met mijn vrouw in onze aanleunwoning naast De Matenhof. Omdat ik rolstoel gebonden ben is deze situatie ideaal. Om die reden willen we hier zo lang mogelijk blijven. Het zorgteam zorgt voor ons bij ons thuis."

Verzorgende IG Annet Jeths legt uit: "Het VPT-pakket bestaat uit intensieve (nacht)zorg, zorgalarmering, dagbesteding, woningschoonmaak en maaltijdvoorziening. We overleggen met de cliënt en hun netwerk om de benodigde zorg en begeleiding te bepalen. We leggen de focus op eigen regie en zelfstandigheid. Ook bespreken we hoe we de woning schoonmaken en wat de cliënt wil eten. Dit kan zijn door zelf of met anderen te koken, door maaltijdbezorging of door te eten in het restaurant van onze locatie. Per cliënt wordt een uniek arrangement afgestemd." 

Jan: "We worden op de hoogte gehouden over activiteiten bij De Matenhof. Pasgeleden was er een optreden van een countryband. Met Annet als zangeres. Dat was heel gezellig." Annet lacht: "Mijn collega's van Welzijn organiseren die activiteiten in het gebouw, toevallig werd onze band uitgenodigd. Het VPT-pakket omvat deelname aan dit soort activiteiten, maar ook individuele activiteiten zoals wandelen of naar de markt gaan zijn mogelijk.”

Volgens Annet zorgt de variatie in het werk ervoor dat ze meer tijd en aandacht aan de cliënt kan besteden. Ze waardeert de nauwe band met de cliënten.

Meer informatie?

Kijk eens op: www.kleingeluk.nl

Plezier in sporten 

Annemiek vertelt: “Jarenlang had ik een excuus om niet te gaan sporten: werkverplichtingen, familieperikelen en een druk sociaal leven. Naarmate mijn energielevel daalde, rees het idee om toch weer in beweging te komen. Zoekende naar een mogelijkheid om energiebesparend te sporten, zag ik via Sportplein Apeldoorn dat XSportBewust een training aanbiedt die ‘bewust hardlopen’ heet. Het was tijd voor verandering, dus pakte ik door en zocht ik contact.”

“Ik had al lang niet meer gesport, waardoor mijn conditie verre van optimaal was. Het idee om in mijn eentje te gaan hardlopen, was ontmoedigend. XSportBewust bood de perfecte oplossing: een cursus bewust hardlopen tijdens een personal hardlooptraining. Het idee om met persoonlijke aandacht te gaan hardlopen, motiveerde me enorm.”

“Bij mijn eerste training werd ik warm verwelkomd. De sfeer was ontspannen, wat de drempel om te beginnen verlaagde. We begonnen rustig aan. Het voelde goed om weer in beweging te zijn en langzaam groeide het vertrouwen in mijn eigen lichaam. Mijn trainer, Xander, verzekerde mij ervan dat in de toekomst de motivatie vanzelf komt door de activatie, dit bleek inderdaad zo te zijn.”

“Langzaam maar zeker begon ik vooruitgang te boeken. Xander gaf me advies over mijn looptechniek en hielp doelen te stellen. Het was fysiek uitdagend en mentaal stimulerend. Ik merkte dat mijn zelfvertrouwen groeide naarmate ik sterker werd. Xander observeerde mij tijdens de trainingen en zorgde ervoor dat ik niet over mijn grenzen ging. Mijn energie nam toe!”

“Ik kan met trots zeggen dat ik dankzij XSportBewust weer in beweging ben gekomen. Mijn excuses om niet te sporten zijn verdwenen en vervangen door een flinke dosis enthousiasme om te trainen. Ik kijk uit naar wat de toekomst nog meer in petto heeft, ik ben XSportBewust en Sportplein Apeldoorn ontzettend dankbaar voor deze zeer fijne ervaring.”

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: