Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen samen055 samen 055 CODA Apeldoorn - Riwis Zorg en Welzijn Riwis Zorg & Welzijn CODA Apeldoorn Klein Geluk - Sportservice Apeldoorn Klein Geluk Zorggroep Apeldoorn - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Zorggroep Apeldoorn Pluryn - Stichting Ontmoeting Stichting Ontmoeting Stichting de Kap - Werkleerbedrijf Lucrato Gelre Ziekenhuizen: focusklinieken

CODA draagt bij aan het verbreden en vergroten van leesplezier, mediawijsheid, persoonlijke ontwikkeling en de bestrijding van laaggeletterdheid. Daarnaast besteedt CODA met diverse programma’s en activiteiten doorlopend aandacht aan inclusie en diversiteit. TaalDigiHuis Apeldoorn, het Informatiepunt Digitale Overheid en het Informatiepunt Digitaal Meedoen hebben een breed programma dat inwoners van Apeldoorn ondersteunt en verder helpt of waar doorverwezen wordt naar andere partners. Daarnaast heeft CODA een uitgebreid inclusieprogramma.INFORMATIEPUNT DIGITAAL MEEDOEN & INFORMATIEPUNT DIGITALE OVERHEID (IDO)

Het Informatiepunt Digitaal Meedoen streeft naar het bevorderen van digitale vaardigheden van volwassenen. Medewerkers en vrijwilligers houden spreekuren, bieden hulp bij digitale vragen en verwijzen indien nodig door naar de juiste cursus zoals de basiscursus Klik & Tik. Bij de Informatiepunten wordt iedereen geholpen die een vraag of probleem heeft, waarbij (het bevorderen van) zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Heb je meer hulp nodig, dan word je doorverwezen naar een van onze samenwerkingspartners. Naast algemene digitale vragen kun je ook meer specifieke vragen stellen over digitaal contact met de overheid. Speciale IDOvrijwilligers zijn bij de Informatiepunten aanwezig om je te helpen bij het aanvragen van toeslagen of het werken met DigiD bijvoorbeeld.

Meerdere informatiepunten

In Apeldoorn zijn er Informatiepunten Digitaal Meedoen in CODA Centrale, CODA De Maten, Buurthuis Maasstraat, Buurtpalet Orden, de Berkenhove (vanaf 12 oktober) en Gelre Ziekenhuis (vanaf 24 oktober). Daarnaast is er een Informatiepunt in Zorgcentrum Wilhelminahof (Uddel) en bij De Hoge Weye (Beekbergen).

Op www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis vind je aanvullende informatie over deze locaties en de openingstijden.

Computercursus Klik & Tik
Gratis beginnerscursus voor mensen die willen leren omgaan met de computer en internet. Internetbankieren, inloggen met DigiD, leren hoe een laptop werkt en online een treinreis plannen zijn onderwerpen die aan bod komen.


TAALDIGIHUIS APELDOORN


CODA ondersteunt inwoners van Apeldoorn die een leervraag hebben met betrekking tot taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. Bij het TaalDigiHuis in CODA vind je daarom een uitgebreid aanbod op het gebied van die basisvaardigheden. Ook wordt hier advies gegeven over cursussen, kan lesmateriaal verkregen worden en worden taal- of digivrijwilligers opgeleid. Om taal- en/of digitale vaardigheden te verbeteren, vindt individuele coaching of scholing in kleine groepen plaats.

Vanuit TaalDigiHuis Apeldoorn wordt nauw samengewerkt met Aventus, CLC/Inburgering Apeldoorn, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin, het Leerwerkloket, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de gemeente Apeldoorn.

Meer over TaalDigiHuis CODA, het aanbod, data, tijden en locaties vind je op www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis.
INCLUSIE & DIVERSITEIT


Bij CODA doet iedereen mee; zonder uitzondering op geslacht, geaardheid, religie, afkomst, welstandsniveau of het wel of niet hebben van een beperking. Met een uitgebreid educatief aanbod en programmering op maat is CODA er voor iedereen.

Meer informatie vind je hieronder en in de online agenda:
www.coda-apeldoorn.nl/agenda.

Onvergetelijk CODA
Programma voor mensen met dementie en hun dierbaren/ mantelzorgers. Samenwerkingspartner is Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe: coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk

Welkom in CODA
Programma voor nieuwkomers. Samen kijken naar en praten over kunst én het oefenen van de Nederlandse taal staan tijdens deze rondleiding centraal: coda-apeldoorn.nl/welkom

Onzichtbaar zichtbaar
Programma voor mensen met een visuele beperking in samenwerking met Koninklijke Visio waarbij kunst ervaren via de zintuigen het uitgangspunt vormt: coda-apeldoorn.nl/onzichtbaar

Prikkelarm museumbezoek
Maandelijkse prikkelarme openstelling van CODA Museum voor mensen met een prikkelintolerantiestoornis of een prikkelgevoeligheid:
coda-apeldoorn.nl/prikkelarm

Het Geheugenkabinet
Programma voor mensen met dementie en hun dierbaren in CODA Centrale Bibliotheek. Samenwerkingspartners zijn Geheugensteunpunt Apeldoorn en NBD Biblion: coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet