Voorpagina Voorwoord Fontys Hogeschool Limburg Positief Gezond De Zorggroep Interview met Machteld Huber De Maaspoort Aan de slag met het spinnenwebmodel Incluzio Venlo Gemeente Venlo Zorgloket - Herstelacademie Alles over stress - PASSIE-protocol Venlo.fit De gezonde basisschool De Zorggroep - Spring Kinderopvang Spring Kinderopvang Eet je gezond!(?) Apetito Venlo Cultuur Ontwikkelaars - De Maaspoort Cultuur Ontwikkelaars Balans bewindvoering Venlo - Moonen Notaris Van der Putt Advocaten Gezondheid: Een vak apart voor je toekomst

Van beperking naar beweging:

Vera ontdekte de mogelijkheden

Maak kennis met Vera. Vera is 45 jaar, woonachtig in de gemeente Venlo en geboren met een lichamelijke beperking. Voor haar beperking is het belangrijk dat ze in beweging blijft. “Maar waar dat kon in Venlo? Ik had geen idee. Daarom heb ik de hulp van Venlo.fit ingeschakeld”, aldus Vera.

Met de ondersteuning van Venlo.fit van gemeente Venlo en de deskundige begeleiding van een beweegmakelaar begon Vera aan een reis om haar interesses en sterke punten te ontdekken. De beweegmakelaar ging langs bij Vera thuis en samen gingen ze om tafel om te ontdekken wat het beste bij haar past. Deze persoonlijke benadering stelde Vera in staat om haar passies en talenten te ontdekken, binnen de beperkingen van haar handicap. Ze realiseerde zich al snel dat er genoeg mogelijkheden waren, die ze zelf nooit had overwogen.

Vera deelt niet alleen haar eigen ervaringen, maar motiveert ook inwoners

Na het gesprek met de beweegmakelaar van Venlo.fit kwam Vera terecht bij Fit Focus. Dit ruime fitnesscentrum bood haar een breed scala aan mogelijkheden om aan haar persoonlijke doelen te werken. Er werd een op maat gemaakt programma ontwikkeld dat volledig was afgestemd op Vera’s behoeften en mogelijkheden. Dit gaf haar niet alleen de vrijheid om maar liefst zes dagen per week deel te nemen aan diverse vormen van lichaamsbeweging, maar bracht ook een aantal voordelen met zich mee.

“Ik merk dat deze beweging mij ontzettend goed doet”, deelt Vera enthousiast. “Ik ben vitaler, ik heb een betere conditie en ik merk ook dat het een goed effect heeft op mijn beperking. Ik ben nu maar gedeeltelijk rolstoelgebonden. Het blijkt dat als ik niet zoveel zou sporten, ik helemaal in een rolstoel zou moeten zitten.”

Tegenwoordig is Vera niet alleen een inspiratiebron voor anderen, maar ook een brug tussen Venlo.fit en de inwoners van Venlo die vergelijkbare behoeften hebben. Eén keer per maand zit ze namens Venlo.fit, samen met een andere beweegmakelaar, in de openbare bibliotheek in Venlo. Daar verwijst ze inwoners met een beweegvraag naar de juiste hulp en begeleiding. Tijdens deze gesprekken deelt ze niet alleen haar eigen ervaringen, maar motiveert ze ook inwoners en geeft ze hen het vertrouwen om weer te gaan bewegen.

Ook meedoen?

Venlo.fit is het team Sportontwikkeling van de gemeente Venlo. Het team informeert en enthousiasmeert inwoners om gezond(er), fitter en vitaler te leven. Wil jij ook meedoen net als Vera? Venlo.fit staat klaar om je verder te helpen. Mail je vraag naar [email protected] of bekijk de website www.fit.venlo.nl. Klaar om jouw mogelijkheden te ontdekken en in beweging te komen?

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: