Voorpagina Voorwoord Landstede Lelystad Steuntje in de rug voor ouders Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland Het Sociaal Wijkteam is er voor jou Het Gouden Hart iCare Verpleging & Verzorging Buurtwerk: voor, door en met de buurt Welzijn Lelystad Hulp voor jongeren en hun ouders Landstede MBO - Rabobank Rabobank Humanitas - 't Getijde Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland vervolg
in de gemeente Lelystad

Geldzaken & Schulden

MOOI WERK WAT
ER TOE DOET

Ik ben Rene Vromen, budgetconsulent bij MDF. Ik werk al 20 jaar bij de afdeling financiële hulpverlening. Een afdeling waar ik trots op ben!

Momenteel zijn de onderwerpen ‘hoe moet ik rondkomen’ en ‘alles is duurder geworden, ik kan het niet meer betalen’, erg actueel.

Als budgetconsulent wil ik, evenals mijn collega’s, graag met u als inwoners van Lelystad in gesprek komen over uw financiële zorgen. Wij hebben goed zicht op waar en wanneer de inwoners recht op hebben op financiële ondersteuning vanuit de gemeente of overheid. Ook helpen we mensen om inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje te krijgen en kijken we mee waar bepaalde uitgaven goedkoper kunnen.

Het mooie van mijn werk vind ik dat mensen met financiële problemen passende individuele oplossingen krijgen aangeboden. We zorgen ervoor dat mensen niet alleen staan met hun financiële zorgen. Er is betrouwbare gratis hulp in Lelystad aanwezig, maak er gebruik van! Wacht niet te lang om ons in te schakelen. Des te beter kunnen wij u van dienst zijn.

KOM LANGS MET UW VRAAG

Laat u niet weerhouden door de verhalen en misverstanden die er leven rondom schuldhulpverlening. Wacht niet te lang om ons in te schakelen. Des te beter kunnen wij u van dienst zijn.

Met te weinig genoegen nemen

Er zijn allerlei sociale regelingen en voorzieningen op financieel gebied. Regelingen die het leven financieel net wat makkelijker maken.

Toeslagen

We kennen vier toeslagen, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag , zorgtoeslag en huurtoeslag. Bij de zorgtoeslag en huurtoeslag komen we vaak misverstanden tegen. Onze raadslieden kennen alle regels en weten ook aan welke voorwaarden er voldaan moet worden om recht te hebben op een of meerder toeslagen.

Belastingen

De heffingskortingen bij de inkomstenbelasting zijn afgelopen jaren omhooggegaan. Gepensioneerden met een lager pensioen komen vaak in aanmerking voor een teruggave inkomstenbelasting of voor aftrek ziektekosten, maar weten dit niet. Heeft u alleen AOW en geen belasting betaald? Deze kosten leveren vaak een teruggave op. Dat is dan een Tegemoetkoming Specifiek Zorgkosten en is gekoppeld aan de belastingaangifte.

Ontvangt u een gekorte AOW? Dan kunt u onder het sociaal minimum komen. U heeft dan recht op een aanvullende inkomensvoorzieningen ouderen, de AIO.

Is het voor u lastig financieel rondkomen en wilt u weten van welke regelingen u gebruik kunt maken? Maak dan een afspraak met één van onze sociaal raadslieden op 0321-211 700.

René Vromen (budgetconsulent)

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: