Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

.

Voorwoord

Wat leuk dat u de Recreatiekrant Flevoland heeft gepakt en benieuwd bent naar wat er allemaal te doen is in Flevoland. Want Flevoland, dat is duidelijk anders! Strakke velden, rechte wegen en dik vier meter onder zeeniveau dat kenmerkt Flevoland. Met grootse natuur en weidse wateren omringd door dijken. Enorme landschapskunstwerken en eigentijdse, moderne steden. Zodra de lente zich voordoet en de tulpenvelden kleurrijk bloeien. Het kan niet missen: je bent in Flevoland!

Pareltjes met historie

Flevoland is een jonge provincie maar heeft ook zijn historie. Kent u het Waterloopbos in de Noordoostpolder al? In levensgrote schaalmodellen werden alle mogelijke waterwerken nagebouwd en werden tal van proeven gedaan. Of het karakteristieke vissersdorp Urk met een wirwar van straatjes, verrassende doorkijkjes en wijds uitzicht over het IJsselmeer. Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland, een archeologisch gebied vol bodemschatten. Deze pareltjes zijn zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Flevoland.

Zoek het water op

Flevoland is bij uitstek de provincie voor watersport. Huur een elektrische sloep en vaar een bijzondere route over de prachtige Randmeren of via het sloepknooppuntennetwerk door Almere naar Zeewolde. Neem een lekker gevulde picknickmand mee aan boord of meer aan bij de diverse restaurants onderweg. Wilt u graag actiever zijn op het water? Op verschillende plekken kunt u ook suppen, kanoën, zeilen, waterskiën of kitesurfen. Ga de uitdaging aan met uw eigen krachten of die van de wind op ons watersportstrand Bataviastrand.

Architectuurstad

Wist u dat Almere op de derde plaats staat van architectuursteden in Nederland? En zelfs op nummer 1 bij hedendaagse architectuur in ‘European New Towns’. Almere heeft naast spraakmakende gebouwen van toonaangevende architecten nog veel meer te bieden. Ontdek het sfeervolle centrum, Stadslandgoed De Kemphaan, de stranden en de talloze fiets- en wandelroutes.

Ervaringsdeskundige

Vorig jaar ben samen met mijn vrouw op avontuur geweest en heb ik een prachtige fietstocht gemaakt door de provincie. Hier heb ik nog meer pareltjes mogen ontdekken, er is voor iedereen echt genoeg te beleven.

Heeft u extra inspiratie nodig? Kijk dan op de website van Visit Flevoland voor de mooiste fietsroutes, de aantrekkelijkste arrangementen en de leukste activiteiten. Bijzondere overnachtingsadressen en heerlijke stranden vindt u door heel Flevoland. Veel leesplezier, geniet van uw verblijf. Ga Flevoland ontdekken en laat u verrassen door dit cadeau van de zee!

Jop Fackeldey, gedeputeerde Provincie Flevoland

Kijk voor meer inspiratie en tips op visitflevoland.nl.

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

April – September 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden