Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

Dronten

Dronten

Zien, doen & beleven

De ruimte in Dronten. Die ervaar je, die beleef je. Eindeloos, met uitzichten tot ver voorbij de horizon. Oneindig, met zestig kilometer kuststrook en uitgestrekte tulpenvelden. Grenzeloos, met zinderende pretparken en festivals. En onbegrensd, het gevoel dat je vrij bent, er écht even uit. Dat is wat ruimte met je doet, die heerlijke ruimte in Dronten.

Stranden en dijken – waai lekker uit. Strakke en vlakke polderlandschappen – stap op je fiets. Achtbanen en waterbanen – ga hard, gil ’t uit. Winkelcentra en streekmarkten – ga shoppen en struinen. Beleef kunst en cultuur, bewandel bossen, bevaar meren. Hier is het en kan het. Dronten wacht op je, om ontdekt en beleefd te worden.

Zestig jaar geleden bedacht en gebouwd; Dronten is gemaakt voor buitenleven, buitenplezier en buitengewoon genieten. Zodra je op de pedalen stapt, je wandelschoenen aantrekt of je surfboard het water raakt, dan voel je ’t: hier kan ik alle kanten op. Dát is het bijzondere van dit jongste stukje land midden in ’t land.

Waar eens de Zuiderzee lag, vind je nu een overvloed aan verrassingen en nieuwe ervaringen. Van de zandbanken en bossen van Roggebotzand tot de stranden en onbewoonde eilanden van de Randmeren. Van levensgrote kunstwerken midden in het landschap tot terrasjes en restaurants in het hart van gezellige dorpen.

Dronten is ’t nieuwe polderland van elk wat wils en voor iedereen wat. Sportieveling, daag jezelf uit op kilometerslange fietspaden en MTB-routes, of ontdek je inner-MudMaster. Levensgenieters, proef onze pure polderkazen en -bieren, pluk bloemen in een wilde pluktuin. Cultuurhappers, dompel je onder in theater en recente Hollandse historie.

Verstilde landschappen en bruisende dorpskernen, rustige natuuroases en spetterende festivals. Dichtbij en op steenworp afstand. Kleine boerderijcampings, grootse vakantieparken en fijne B&B’s. Op de mooiste plekken. Indoor plezier, outdoor actie. Culinair menu, oer-Hollandse hap. Verrassende contrasten, je vindt ze overal in Dronten.

Zo weids als het uitzicht over onze polders en wateren, zo onbegrensd zijn hier de mogelijkheden. Ga voor een dag, een weekend of een heerlijk lange vakantie. Je hebt de tijd. En de ruimte. Want je bent in Dronten. Zie, doe, beleef!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden