Voorpagina Voorwoord Bataviastad Fashion Outlet Zeewolde biedt puur plezier Stichting Puur Zeewolde Lelystad zo veel te doen Van der Valk Hotel Lelystad Urk: Authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee Evenementenkalender april Evenementenkalender mei - juni Evenementenkalender juni - juli - augustus Evenementenkalender september Wat te doen met de kids als het regent? Wat te doen met de kids als het regent? Vervolg Ontdek de unieke verhalen van de Noordoostpolder Almere: Ontdek de jongste en groenste stad van Nederland Dronten Zien, Doen & Beleven Marker Wadden - Wereldse Waterwerken - Batavia Stad

Lelystad

Lelystad

zo veel te doen

Lelystad, een stad om te ontdekken en te beleven. Met een mooie combinatie van stedelijke cultuur en indrukwekkende natuur. Van wandelen tot kitesurfen. Van fietsen tot klimmen en klauteren. Van een reis terug in de tijd tot zoeken naar wilde dieren. En van mountainbiken tot shoppen.

Beleef de grootste man-made polder ter wereld

Bij Buitencentrum Oostvaardersplassen (één van de gebieden van Nationaal Park Nieuw Land) vind je het Toeristisch Overstap Punt Lelystad (TOP). Het vertrekpunt voor heerlijke fiets- of wandeltochten door de grootste man-made polder ter wereld. Geniet van het ongerepte moerasgebied en de woeste graslanden, maak een tocht door het verleden van Lelystad en spot ontelbare vogels vanuit een van de vogelkijkhutten. Welke route je ook kiest, er gaat een wereld voor je open.

Eindeloos klimmen en klauteren

Het Belevenissenbos Lelystad is het grootste en avontuurlijkste speelbos van Nederland. De perfecte plek om actief bezig te zijn in de natuur. Het staat vol met uitdagende speeltoestellen, zoals touwladders over het water, klimparcours en tokkelbanen. De ideale bestemming voor een dagje avontuur met het hele gezin. Kinderen raken niet uitgespeeld en ouders voelen zich weer volop kind. Nog energie over? Ga dan naar het kinderparcours van het mountainbikepad.

Nieuwe natuur: Marker Wadden

Dit nieuwste stuk natuur van Nederland is wereldberoemd. Het is een belevenis voor iedere natuurliefhebber. Na een korte boottocht kom je aan in een compleet andere wereld. Je ontdekt het eiland via de vele wandelpaden en de uitkijkposten bieden een weids uitzicht over dit unieke stuk natuur. Een paradijs voor vogels, vissen, planten en insecten. Marker Wadden is ook onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land.

Land Art en Street Art

Aan de kust van Lelystad staat het 26 meter hoge markante kunstwerk Exposure. En midden in het Stadshart van Lelystad staat de gigantische basaltenzuil met bovenop Cornelis Lely, de grondlegger van Flevoland en Lelystad. Ook liefhebbers van street art kijken hun ogen uit. Lelystad telt maar liefst tien muurschilderingen. De kunstwerken zijn gemaakt door internationale kunstenaars en meerdere zijn opgenomen in de top 100 van Street Art Cities, de grootste street art community ter wereld. De locaties en verhalen achter de murals zijn opgenomen in de Smartify-app (gratis te downloaden via Apple App Store & Google Play Store).

Ontdek wat er allemaal mogelijk is en ga naar www.visitlelystad.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:
Waterloopbos


Marker Wadden