Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Fietsmaatjes - Het infoplein Centrum voor Wonen en Welzijn Informatiepunt tegen eenzaamheid Wegwijzer Oosterhout Asendo - ZoHealthy Gamen: wanneer is veel té veel? Bibliotheek Theek 5 - mijngezondheid.net Wat je moet weten over een burn-out Prismanet - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert & Peeters Advocaten
in de gemeente Oosterhout

Gratis hulp in de bibliotheek

De overheid vraagt steeds vaker aan je om zaken te regelen via het internet. Maar hoe doe je dat?

Wij helpen je op weg

Het Informatiepunt Digitale Overheid is er voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en je hoeft ook geen afspraak te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis! Onze medewerkers geven je informatie en helpen je op weg. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid en de gratis spreekuren vind je op www.theek5.nl/ido

Digitale zorg

Ook jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportal en kun je bij het ziekenhuis terecht via de app Mijn Amphia of MijnETZ. Online een afspraak plannen, dossiers inzien, een videoconsult of een app die je helpt met oefeningen of jouw dieet. De lijst met nieuwe zorgmogelijkheden is groot.

Volg een cursus met jouw computer, tablet of smartphone

De lijst met digitale (zorg)mogelijkheden is groot. Maar hoe werkt dat dan? En is dat wel veilig? Bibliotheek Theek 5 biedt regelmatig handige cursussen aan die je kunnen helpen.

Benieuwd wat je kunt leren bij de bibliotheek? Bekijk het aanbod op www.theek5.nl/activiteiten

mijngezondheid.net beschikbaar voor iedereen

Contact met uw huisarts via internet

U bent wachtende nummer… vijf. De verwijsbrief mag u ophalen op de praktijk. Sorry, het spreekuur loopt uit door een spoedgeval.

Een telefoontje of bezoek aan de huisarts kost soms meer tijd dan verwacht. Vervelend, helemaal als u voor een klein kwaaltje komt. Goed nieuws: in veel gevallen kan dit anders en sneller. Namelijk door u via de huisarts aan te melden bij www.mijngezondheid.net en de bijhorende app MedGemak+ op uw mobiele telefoon te zetten.

Zelf in de hand

Het is even wennen; digitaal contact met uw huisarts. Maar de zorg is net zo goed, kost minder tijd en u heeft het meer zelf in de hand. En gelukkig is digitaal contact met de dokter een keuze en geen verplichting. Als u de dokter in het echt wilt zien en spreken, dan kan dat natuurlijk altijd.

Vanuit huis of onderweg

Een afspraak maken, een vraag stellen met een foto erbij, medicijnen bijbestellen, een onderzoeksuitslag of medisch dossier bekijken: u doet het makkelijk en snel vanuit huis of als u onderweg bent. U krijgt automatisch een melding als het antwoord, de bestelling of de uitslag klaarstaat.

Is het moeilijk?

De website www.mijngezondheid.net en de app zijn goed te gebruiken voor iedereen die een beetje met de computer overweg kan. Als het niet lukt, dan bent u welkom bij het Informatiepunt Digitale Overheid dat in veel bibliotheken te vinden is.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: