Voorpagina Voorwoord Osté Advocaten en Bewindvoering Fietsmaatjes - Het infoplein Centrum voor Wonen en Welzijn Informatiepunt tegen eenzaamheid Wegwijzer Oosterhout Asendo - ZoHealthy Gamen: wanneer is veel té veel? Bibliotheek Theek 5 - mijngezondheid.net Wat je moet weten over een burn-out Prismanet - Rijppaert & Peeters Advocaten Prisma Rijppaert & Peeters Advocaten
in de gemeente Oosterhout

Mevrouw Riet Laarhoven en
burgemeester Mark Buijs

Fietsmaatjes:
Samen de wind in de haren

Een frisse neus, de wind door uw haar, goed gezelschap. Fietsmaatjes Oosterhout maakt dit voor íedereen mogelijk. Een fietsmaatje fietst met een gast die, om welke reden dan ook, niet meer zelfstandig kan fietsen. Samen maken ze heerlijke tochten op een duofiets met elektrische ondersteuning. Ze hebben gezellig contact, genieten van de omgeving en zijn gezond in beweging.

Meld u aan via fietsmaatjesoosterhout.nl

Houdt u van fietsen, maar gaat dat door omstandigheden niet meer? Bijvoorbeeld omdat u slechtziend bent of een hersenbloeding heeft gehad? Of fietst u zelf graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Fietsmaatjes Oosterhout is er om u aan elkaar te koppelen en samen op pad te laten gaan. Meld u gratis aan op  www.fietsmaatjesoosterhout.nl en fiets als gast of maatje gezellig met ons mee!

Oosterhout, meer voor elkaar

Stichting Fietsmaatjes Oosterhout is opgericht door een groep enthousiaste Oosterhouters die zelf graag fietsen en dit iedereen gunnen. De gemeente ondersteunt de stichting.


Het infoplein:
Help! Waar vind ik hulp?

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Heeft u vragen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk, inkomen, opvoeden, opgroeien of inburgering? En weet u niet goed waar u het antwoord vindt op uw vraag? Het infoplein wijst u de weg naar hulp, initiatieven en activiteiten bij u in de buurt: van Help!? naar Hulp.

Oosterhout wijst u de weg

In de gemeente Oosterhout kunt u op veel plekken terecht voor informatie, antwoord op uw zorgvraag of ondersteuning. Maar wat is de juiste plek, en bij wie stel ik mijn vraag? Op het digitale inwonersportaal infoplein.oosterhout.nl komen vragen en antwoorden samen. Ook vind u hier organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Daarnaast zijn er tips, uitleg en informatie over regelingen en procedures te vinden.

Met dit platform biedt gemeente Oosterhout u de kortste weg van Help!? naar Hulp. Want om hulp vragen is soms al moeilijk genoeg. Tip: stel uw vraag zo vroeg mogelijk. Zo voorkomt u dat er problemen ontstaan of dat bestaande problemen groter worden. Hoe eerder, hoe beter dus.

Oosterhout ondersteunt

Wethouder Clèmens Piena: “Oosterhout heeft veel voorzieningen voor inwoners die hulp nodig hebben. We doen er alles aan om dit dicht bij de inwoners te organiseren, maar via infoplein.oosterhout.nl kun je nu ook heel eenvoudig vanuit huis kijken welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.”

Sociaal team gemeente Oosterhout

Komt u er op het infoplein toch niet helemaal uit? Stel dan uw vraag aan het sociaal team van de gemeente. De medewerkers van het sociaal team kunnen vragen beantwoorden over zorg, welzijn, werk, inkomen, schulden, opvoeden, opgroeien en inburgering. Neem hiervoor contact op met de gemeente Oosterhout via 14 0162. De medewerkers van het sociaal team helpen u graag verder.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: