Voorpagina Voorwoord Zorggroep Oude en Nieuweland Mantelzorg - Carrefour Carrefour Beweegcoaches - Jongerenwerk Therapeutisch Centrum GGZ FlevoMeer Bibliotheek - Zorg uit Handen Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk - Rabobank Het Notarieel - Zorggroep Oude en Nieuwe Land
in de gemeente Noordoostpolder

Zorg jij onbetaald en langdurig
voor een ander?

Hoe gaat het met je? Vind je het goed te doen, (te) pittig worden of val je zelfs bijna om? Misschien ben je iemand die daar niet te vaak bij stilstaat en gewoon doorgaat. Mantelzorger zijn gaat onder je huid zitten. Je raakt er zo aan gewend dat je soms niet meer beter weet. Maar wie zorgt er voor jou en wat gebeurt er als jij uitvalt? Niet iedereen heeft mensen om zich heen om te ondersteunen. Dat maakt het extra zwaar.

De ervaring leert: delen is helen. Dat kan met iemand die in dezelfde situatie zit, want die heeft aan een half woord genoeg. Het kan ook met iemand die je niet kent, maar die je wel kan helpen; een mantelzorgconsulent. Samen kijken we wat je nodig hebt om het vol te houden, hoe het mogelijk lichter kan. Wat is belangrijk voor jou? Iemand die naar je luistert of praktische tips geeft. Met elkaar kun je meer ideeën bedenken en nieuwe mogelijkheden vinden.

Wij, Annelein Sleurink en Marion van de Voorde zijn mantelzorgconsulent en denken graag met je mee. Voor jouw vragen en informatie over mantelzorg kun je mailen naar [email protected] of bellen naar 0527-630000.


Onafhankelijke Cliëntondersteuning, wat is dat?

De kinderen van mevrouw Bos maken zich zorgen over hun 78-jarige moeder. Ook hun zusje die niet meer thuis woont, heeft veel ondersteuning nodig. Het wordt voor mevrouw Bos moeilijker om het huishouden te doen.

Ze nemen contact op met het sociaal loket van de gemeente. Tijdens het gesprek blijkt dat het gezin het altijd nog samen met elkaar hebben kunnen redden. Maar de (zorg)vragen worden zwaarder en ze weten niet hoe het nu verder moet. Het inzetten van hulp bij de dingen die dagelijks in huis moeten gebeuren lijkt niet voldoende, er is meer nodig. Het advies is om hulp te vragen aan iemand die met ze meedenkt, een onafhankelijke cliëntondersteuner.

De onafhankelijke cliëntondersteuning is een gratis dienst van de gemeente die in de Noordoostpolder wordt uitgevoerd door Carrefour.

Wij denken mee in het belang van de inwoner om samen met de inwoner en het netwerk een passend antwoord te vinden op zijn of haar hulpvragen. Wij geven informatie of advies, kunnen mee gaan naar gesprekken of vragen andere (zorg)organisaties om mee te denken bij het zoeken naar een passend antwoord.

Iedereen die vragen heeft over onderwerpen zoals zelfstandig leven, zorg en ondersteuning, meedoen in de samenleving, wonen, onderwijs, werk of het inkomen heeft recht op een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Kijk voor meer informatie op www.carrefour.nu.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: