Voorpagina Voorwoord Zorggroep Oude en Nieuweland Mantelzorg - Carrefour Carrefour Beweegcoaches - Jongerenwerk Therapeutisch Centrum GGZ FlevoMeer Bibliotheek - Zorg uit Handen Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk - Rabobank Het Notarieel - Zorggroep Oude en Nieuwe Land
in de gemeente Noordoostpolder

Een inspirerende plek waar iedereen welkom is

Samen met je kinderen tijd doorbrengen in de bibliotheek en de wereld van het lezen ontdekken. Je digitale vaardigheden versterken en kennismaken met nieuwe technologieën. Nieuwe mensen ontmoeten tijdens inspirerende workshops, lezingen of cursussen. Comfortabele werkplekken waar je geconcentreerd en ongestoord kunt werken. Het kan allemaal in de bibliotheek.

Deelnemen aan de samenleving

Om deel te kunnen nemen aan de samenleving is het hebben van leesvaardigheid erg belangrijk. Bij het Taalpunt in de bibliotheek kun je terecht om beter te leren lezen, schrijven of Nederlands spreken. Wil je (beter) leren werken met een computer, tablet of IPad, schrijf je dan in voor één van de cursussen om digitaal vaardiger te worden. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. In onze bibliotheek vind je het Informatiepunt Digitale Overheid. Onze medewerkers helpen je graag bij vragen over MijnOverheid en om je weg te vinden in de wereld van de digitale overheid.

Nieuwe werelden ontdekken

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en ontspan met een breed scala aan boeken en tijdschriften. Ontdek samen met je kind de geweldige wereld van het lezen. Wat is er nu fijner dan samen een boek te lezen en daarmee de woordenschat te vergroten en nieuwe werelden ontdekken? De bibliotheek is een neutrale, inspirerende, open plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen.

Kom eens langs in de bibliotheek aan het Harmen Visserplein in Emmeloord of bezoek onze website www.flevomeerbibliotheek.nl. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar voor vragen op telefoonnummer 088 - 008 0770.

Een mooie dag in de wijk

De dag begint vroeg voor de wijkverpleegkundige Nynke. Broodje maken en dan in de auto voor een mooie route in de wijk. De ene client wil vroeger op de dag zorg dan de andere client. De uitdaging en ons streven is, om alle cliënten op hun tijd de zorg te geven die ze nodig hebben.

Gezellig koffie of thee met de cliënten doen, is rust en ruimte die wij hebben. ‘GEEN tijd’ kennen wij niet bij Zorg uit Handen. We zijn een klein en betrokken team. We staan graag voor u klaar. Een extraatje kan en mag altijd en daar zijn de cliënten dan ook erg op gesteld.

Als we bij de laatste client wegrijden, dan op naar kantoor. Hier zit de zorgmanager en/of andere collega’s en nemen we gezellig de ochtend door. We bespreken met elkaar wie wat doet. De één werkt zorgplannen bij, we lossen problemen op en overleggen met huisartsen en andere disciplines. Samen met de zorgmanager en het team zorgen we er voor dat alles in goede banen blijft lopen.

De ene dag is drukker dan de andere dag, geen dag is gelijk. De afwisseling van het werk maakt het ook erg leuk. We zouden geen andere baan willen! En een leuke bijkomstigheid voor onze cliënten: Alles wordt vergoed uit de basisverzekering.

Heeft u thuiszorg nodig? Dan komen we u graag helpen.
zorg-uithanden.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: