Voorpagina Voorwoord Zorggroep Oude en Nieuweland Mantelzorg - Carrefour Carrefour Beweegcoaches - Jongerenwerk Therapeutisch Centrum GGZ FlevoMeer Bibliotheek - Zorg uit Handen Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk - Rabobank Het Notarieel - Zorggroep Oude en Nieuwe Land
in de gemeente Noordoostpolder

Voor aandacht en hulp in
de laatste levensfase

Als beter worden geen optie meer is, zijn dierbaren en een omgeving waar je je vertrouwd voelt van groot belang. Veel mensen willen dan ook het liefst in hun eigen huis sterven. Voor de mantelzorgers is de verzorging vaak een zware opgave en soms moeilijk vol te houden. De Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk biedt hulp bij het waken. Dit gebeurt door goed opgeleide vrijwilligers, mannen en vrouwen.

Thuis en hospice

In de thuissituatie vindt het waken ’s nachts plaats zodat de partner of mantelzorger even tot rust kan komen. De Stichting Terminale Thuishulp heeft ook twee appartementen in Emmeloord, het Bijna Thuis Huis. In dit hospice is 24 uur per dag iemand van de stichting aanwezig. De vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken. Hiervoor kan een beroep worden gedaan op de professionele instellingen met wie zij nauw samenwerken.

Er zijn

Een vrijwilliger over haar inzet: “Ik kan er volledig voor onze gasten zijn. Vooral omdat je als vrijwilliger alle tijd kunt nemen om dat te doen wat op dat moment belangrijk is. Dat zijn een luisterend oor bieden, een fijn gesprek hebben of mogelijkheden zoeken om het de gast zo prettig mogelijk te maken. Vaak heeft ook het bezoek van de gast behoefte aan wat aandacht en steun.”

Contact

Iedereen in de Noordoostpolder en op Urk kan hulp aanvragen. De dienstdoende coördinator neemt de hulpvraag aan en bespreekt welke hulp de vrijwilligers kunnen bieden.

T 06-301 000 40 E [email protected] I www.tthnop-urk.nl


Samen bankieren

Veilig en zelfstandig bankieren, daar zorgen we samen voor

Soms is het lastig je bankzaken zelfstandig te regelen. Bijvoorbeeld doordat u slecht ziet, hoort of loopt. Of omdat u (online) bankieren gewoon moeilijk vindt. De medewerkers van Rabobank helpen u graag bij het vinden van een oplossing.

Jacintha Schroor-Baltus, medewerker Dagelijkse Bankzaken in Emmeloord vertelt: “Er zijn verschillende handige hulpmiddelen die kunnen helpen om zelfstandig te kunnen bankieren. Denk bijvoorbeeld aan de spraakfunctie die in veel geldautomaten aanwezig is. Of de Rabo CardPuller waarmee u uw betaalpas makkelijker uit de geldautomaat kunt halen.”

Jacintha Schroor-Baltus,
medewerker Dagelijkse Bankzaken

Maar ook als u graag zelf (online) uw bankzaken regelt, kunt u gebruik maken van een aantal handige hulpmiddelen. De medewerkers van Rabobank vertellen u er graag meer over.

Bankieren met hulp van anderen

Jacintha: “Lukt het u niet zelfstandig u bankzaken te regelen, ook dan staan wij voor u klaar. We kunnen u helpen met de Mobiele Bankservice. Een van onze collega’s komt dan bij u thuis en helpt u verder door bijvoorbeeld uitleg te geven. Of u kunt iemand anders machtigen uw geldzaken te regelen met een bankvolmacht. Samen zorgen we ervoor dat u uw bankzaken zo lang mogelijk zelf, of samen met iemand anders kunt regelen op een manier die bij u past.”

Veilig uw bankzaken regelen

De manier waarop we onze geldzaken regelen is veranderd. Ook criminelen zijn hiervan op de hoogte en bedenken steeds creatievere manieren om uw pincode, inlog- en betaalgegevens te krijgen. Houd uw geld veilig en laat u niet oplichten. Vertrouwt u het niet of voelt u zich onder druk gezet? Neem dan direct contact op met uw bank.

Heeft u vragen of wilt u gebruikmaken van onze hulpmiddelen? Neem dan contact met Rabobank op door te bellen naar 088 722 66 00 of kijk op www.rabobank.nl/samenbankieren voor meer informatie.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: