Voorpagina Voorwoord Zorggroep Oude en Nieuweland Mantelzorg - Carrefour Carrefour Beweegcoaches - Jongerenwerk Therapeutisch Centrum GGZ FlevoMeer Bibliotheek - Zorg uit Handen Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk - Rabobank Het Notarieel - Zorggroep Oude en Nieuwe Land
in de gemeente Noordoostpolder

Beweegcoaches in de Noordoostpolder; stimuleren van een actieve levensstijl

Hoe ziet jullie dag eruit?

Janique: “Bij ons is geen dag hetzelfde. Als beweegcoach zijn we actief op scholen, bij sportverenigingen en hebben we contact met inwoners. Vaak zijn dat mensen die op zoek zijn naar een sport-/beweegactiviteit, maar niet goed weten wat er in hun buurt of wijk te doen is en wat er bij hun past. Samen met de inwoner gaan we dan in gesprek om te kijken wat diegene leuk vindt; binnen of buiten sporten, overdag of ’s avonds, intensief of iets minder intensief. Voor iedereen kunnen we iets vinden wat past.”

Wat maakt jullie werk leuk?

Friso: “Dat elke dag weer anders is vind ik heel fijn. En als je iemand hebt geholpen bij het vinden van een passende sport geeft dat veel voldoening. Inwoners zijn daar blij mee en kunnen daarna wekelijks lekker bewegen.”

Wat kunnen jullie doen voor de inwoners van de Noordoostpolder?

Janique: “Als beweegcoach kunnen wij inwoners ondersteunen bij het vinden van een passende sport-/beweegactiviteit. Dit geldt voor inwoners van alle leeftijden, van kinderen tot en met senioren.“

Waar kunnen de inwoners jullie vinden?

Meer informatie kunnen inwoners vinden op www.carrefour.nu of telefonisch via 0527–630000.

Wat houdt jou bezig?

Wij, Daniël en Belinda, zijn als jongerenwerkers bekende gezichten in de Noordoostpolder. Voor ons is jouw wereld, de leefwereld van jongeren, het vertrekpunt.

Wat jij wil leren en jouw interesses, is ons uitgangspunt. Daarom is ieder traject, zowel individueel als collectief, op maat. We willen je laten zien waar je goed in bent, maar je vooral laten ervaren dat jouw kwaliteiten gewaardeerd worden door anderen. Hierdoor hopen we je zelfvertrouwen en netwerk te vergroten.

Je kunt ons vinden op school en op straat, maar ook online zoals op Instagram, TikTok en Facebook (@jongerenwerkcarrefour). Wij zoeken jou actief op in zowel Emmeloord als in de dorpen. We maken contact, voeren gesprekken en bouwen een band op. We luisteren naar wat er speelt en wat jou en je vrienden bezighoudt. Het is onze rol om signalen op te vangen over wat er speelt bij de jongeren in het algemeen. Deze signalen worden, indien nodig, gedeeld met netwerkpartners of inwoners als die iets kunnen betekenen. Wij hebben ook nauw contact met politie, gemeente, het onderwijs en andere organisaties in de Noordoostpolder.

Heb je een vraag, zit je ergens mee of heb je een tof idee om te doen in je eigen wijk of buurt? Stuur ons dan een berichtje via [email protected]. Zie je ons voorbij komen op straat of op school, spreek ons vooral aan! We willen jullie graag ontmoeten en leren kennen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: