Voorpagina Voorwoord Movactor Hulp bij geldzorgen Zorgen voor een ander? Gezellige dagactiviteiten in uw buurt Prettig wonen voor 65-plussers Stichting Nedereind - Stichting Lapso Sport-ID Nieuwegein - Het Notarieel Nieuwegein Het Notarieel Movactor, je thuisadministratie weer op orde
Informatiekrant rondom hulp en ondersteuning

U staat er niet alleen voor!

Als gemeente vinden we het belangrijk om onze inwoners een steuntje in de rug te geven als dat nodig is. In het dagelijks leven kan iedereen met tegenslagen te maken krijgen. Misschien heeft u in deze dure tijd te weinig geld om uw boodschappen en rekeningen te betalen. Of bent u mantelzorger voor een naaste en valt u dat zwaar. Als u steeds minder mobiel wordt of zorg nodig heeft kan verhuizen nodig zijn.

Vaak lukt het om zelf een oplossing te vinden, bijvoorbeeld met hulp van familie, vrienden en buren. Soms is dat niet mogelijk en heeft u extra ondersteuning nodig. Hulp vragen is voor veel mensen lastig. Heel begrijpelijk, maar hoe eerder u om hulp vraagt des te beter! De juiste hulp kan ervoor zorgen dat uw problemen niet groter worden.

In Nieuwegein zijn er allerlei mogelijkheden voor ondersteuning. In deze krant vindt u een aantal voorbeelden:

  • Ligt u wakker van onbetaalde rekeningen? Dan zijn er vergoedingen en regelingen die u kunnen helpen. Iedere situatie is natuurlijk anders. Daarom kan er ook iemand gratis met u meedenken. Samen zoeken we naar een oplossing die bij uw situatie past.

  • Bent u mantelzorger? Dan is een moment voor uzelf heel waardevol. U houdt het mantelzorgen beter vol als u ook goed voor uzelf zorgt.
  • Kunt u hulp gebruiken bij het vinden van een gezellige activiteit of daginvulling? Dan is meedoen aan de activiteiten van RA Nieuwegein misschien iets voor u.

  • Lukt zelfstandig wonen niet meer? Dan kunt u terecht bij de wooncoach. Die kan meedenken over een passende oplossing, ook als u zorg of ondersteuning nodig heeft.

Hopelijk maakt u gebruik van de mogelijkheden in deze krant. Neem bij tegenslag zo vroeg mogelijk contact op voor informatie of advies. Voor uzelf, maar ook voor uw familie of andere naasten!

Guido Bamberg

Wethouder Jeugd, Wmo en Armoedebeleid Gemeente Nieuwegein


Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Nieuwegein.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

November 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: