Voorpagina Voorwoord Movactor Hulp bij geldzorgen Zorgen voor een ander? Gezellige dagactiviteiten in uw buurt Prettig wonen voor 65-plussers Stichting Nedereind - Stichting Lapso Sport-ID Nieuwegein - Het Notarieel Nieuwegein Het Notarieel Movactor, je thuisadministratie weer op orde
Informatiekrant rondom hulp en ondersteuning

Prettig wonen voor 65-plussers in Nieuwegein

Veel 65-plussers willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door een aanpassing in huis, met hulpmiddelen of zorg aan huis. Ook kan verhuizen naar een gelijkvloerse woning een optie zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden in Nieuwegein.

Regelingen voor uw huurwoning

Woont u in een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal vier kamers? En wilt u verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning met maximaal drie kamers?
Dan zijn er regelingen om u te helpen:

• Voorrangsregeling: misschien krijgt u voorrang via de Van Groot naar Beter regeling. Uw woningcorporatie kan dit uitzoeken.

• Beperkte huursprong: u gaat maximaal 50 euro per maand meer betalen. Ook als uw nieuwe huur hoger is. Neem hiervoor contact op met uw woningcorporatie.

• Verhuispremie: misschien heeft u recht op een verhuispremie van 1000 euro. De verhuisadviseur geeft advies over de mogelijkheden en kan helpen met het zetten van de juiste stappen. Neem contact op via
030 - 236 18 04 of [email protected]

Verzorgd Wonen
Verzorgd Wonen is wonen in een toegankelijk huurappartement dichtbij winkels, openbaar vervoer en een gezondheidscentrum. U heeft hiervoor een zorgindicatie of positief advies van Geynwijs nodig. Neem contact op met de wooncoach via 14030 of [email protected].

Seniorenwoningen
Seniorenwoningen zijn gelijkvloerse woningen. Sommige woningen hebben extra aanpassingen, zoals beugels aan de muur. Mensen vanaf 65 jaar hebben voorrang bij deze woningen. U heeft voor een seniorenwoning geen zorgindicatie nodig. Het actuele aanbod vindtu op Woningnet.

Regelingen voor uw koopwoning

Wilt u uw koopwoning aanpassen om langer zelfstandig te blijven wonen? En heeft u daar extra geld voor nodig? Dat kan met de Blijverslening of de Verzilverlening.

Blijverslening
De Blijverslening is bestemd voor ouderen met een eigen woning, die graag langer zelfstandig willen wonen en daar extra financiën voor nodig hebben. En voor huiseigenaren die een acute zorgvraag hebben. U kunt deze lening gebruiken voor aanpassingen om uw huis levensloopbestendig te maken.

Verzilverlening

De Verzilverlening is voor ouderen die graag langer zelfstandig willen blijven wonen. U kunt de lening gebruiken voor het levensloopbestendig maken van uw huis. Maar ook voor duurzame aanpassingen. Hiervoor gebruikt u de overwaarde van uw woning. U hoeft maandelijks geen rente en aflossing te betalen.

Meer weten over deze leningen? Kijk op nieuwegein.nl/prettigwonen

Stel uw vraag bij het Woonloket

Bij het Woonloket geven de wooncoaches graag advies voor uw situatie. Zo helpt de wooncoach u op weg naar een passende woning. Ook als u zorg of ondersteuning nodig heeft.

Op maandagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur is het Woonloket geopend. U bent dan van harte welkom op Zoomstede 19. Contact opnemen kan ook via [email protected] of 14030.

Aanpassingen in huis

Heeft u vragen over aanpassingen in huis door een (lichamelijke) beperking of medische aandoening? Of heeft u al aanpassingen in huis en wilt u graag verhuizen? Neem contact op met Geynwijs via [email protected] of 030 - 410 06 66.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: