Voorpagina Voorwoord Movactor Hulp bij geldzorgen Zorgen voor een ander? Gezellige dagactiviteiten in uw buurt Prettig wonen voor 65-plussers Stichting Nedereind - Stichting Lapso Sport-ID Nieuwegein - Het Notarieel Nieuwegein Het Notarieel Movactor, je thuisadministratie weer op orde
Informatiekrant rondom hulp en ondersteuning

©Arend Bloemink

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd

Elk kind verdient het om op te groeien in een gezonde omgeving. Dat iedereen lekker in z’n vel zit door gezond eten, water drinken, op een fijne plek kan buitenspelen, met plezier naar een sportactiviteit gaat en ’s ochtends uitgerust wakker wordt. Echter is het in de huidige maatschappij erg ingewikkeld om constant de gezonde keuze te maken, omdat de verleiding overal op de loer ligt.

Het kan helpen als je meer kennis van een onderwerp hebt, om de juiste keuze te maken. Want, wist je dat:

 • water drinken helpt bij het concentreren op school?
 • water ervoor zorgt dat je geen kramp krijgt tijdens het sporten?
 • fruit veel voedingsvezels bevat?
 • diepvries fruit evenveel vitamine bevat als vers fruit?
 • broccoli bomvol zit met vitaminen en mineralen?
 • rode paprika 4x zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?
 • voldoende goede slaap zorgt voor sterkere spieren?
 • dat je door beweging meer energie krijgt? Zuurstof verplaatst zich sneller en stresshormonen verminderen.
 • kinderen elke dag minimaal een uur moeten bewegen?
 • op het platform www.sportenbewegennieuwegein.nl een groot deel van het beweegaanbod te vinden is en gratis proeflessen te boeken zijn?
 • de buurtsportcoaches van SportID kunnen ondersteunen bij het vinden van de juiste sport- en beweegactiviteit? Kijk op www.sportidnieuwegein.nl/­wat-doen-we/beweegintakes/

Meer informatie?

Met het programma JOGG Nieuwegein willen we de fysieke en sociale leefomgeving waarin kinderen opgroeien structureel gezonder maken. Heb jij hierover ideeën voor je wijk of buurt?
Stuur een mail naar [email protected] of bel/app naar 06 - 57 45 28 96.

“Regel de toekomst zoals jij dat wilt, omdat het nu (nog) kan”

Stel je een moment voor waarin het leven je onaangenaam verrast. Je belandt in het ziekenhuis en bent niet in staat om te communiceren. Je naasten staan voor een aantal moeilijke beslissingen over je medische zorg, terwijl je financiële verplichtingen onbeheerd achterblijven. Het is een stressvolle en emotionele tijd waarin veel onduidelijk is.

Mitchell Jacometti

Celestine Guicherit

Joep Verspaget

Een levenstestament en testament kunnen dan van onschatbare waarde zijn. Een levenstestament is als een wegwijzer voor je geliefden. Je kan erin aangeven wat belangrijk voor je is en waar ze rekening mee moeten houden. Je geeft daarin volmacht aan iemand die namens jou beslissingen mag nemen over bijvoorbeeld medische behandelingen en zakelijke beslissingen, omdat jij niet meer in staat bent om zelf keuzes te maken.

Het testament is van toepassing bij de afwikkeling van je nalatenschap. Stel je voor dat je er niet meer bent en je familie is verantwoordelijk voor de afwikkeling van je nalatenschap. Zonder een testament kan dit een vervelende en tijdrovende klus worden, maar met een testament geef je aan wie wat erft, welke schulden betaald moeten worden en wat er met jouw bezittingen gebeurt.

In tijden van verdriet en onzekerheid kunnen een levenstestament en/of testament voor rust zorgen. Ze fungeren als jouw stem. Zelfs als je niet kunt praten. Ze voorkomen onduidelijkheden en zorgen voor een goede afhandeling van jouw wensen.

Het is nooit te vroeg om na te denken over deze kwesties. Een levenstestament en testament bieden houvast in roerende tijden en zorgen ervoor dat jouw wensen worden gerespecteerd en nageleefd. Door het opstellen van een levenstestament en testament ben je niet alleen goed voorbereid op onverwachte gebeurtenissen, maar zorg je ook voor rust. Voor nu en voor later.

Meer informatie?

Bij vragen is de notaris altijd beschikbaar. Dit kan telefonisch of via
hetnotarieel.nl/contact

Het Notarieel Nieuwegein
Marconibaan 57
030 - 630 36 62
[email protected]
www.hetnotarieel.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: