Voorpagina Voorwoord Movactor Hulp bij geldzorgen Zorgen voor een ander? Gezellige dagactiviteiten in uw buurt Prettig wonen voor 65-plussers Stichting Nedereind - Stichting Lapso Sport-ID Nieuwegein - Het Notarieel Nieuwegein Het Notarieel Movactor, je thuisadministratie weer op orde
Informatiekrant rondom hulp en ondersteuning

Hulp bij geldzorgen

Heeft u weleens zorgen over geld? U staat er niet alleen voor! Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Ontdek de gratis hulp in Nieuwegein om grip te krijgen op uw geldzaken.

Digitale Wegwijzer Geldzaken

Er bestaan veel verschillende vergoedingen en betalingsregelingen. Daarnaast biedt de gemeente Nieuwegein ook allerlei extra’s aan om de nodige kosten te betalen. Zoals de Stadspas voor mensen met een minimuminkomen, tegemoetkoming voor school- en sportactiviteiten voor kinderen, ziektekosten of kwijtschelding van gemeentelijke belasting. De gemeente heeft een overzicht gemaakt van alle hulp bij geldzaken in Nieuwegein. U vindt deze digitale Wegwijzer Geldzaken op www.nieuwegein.nl/wegwijzer

Stel uw vraag tijdens een inloopspreekuur

Iedere situatie is anders. Het kan lastig zijn om zelf uit te zoeken welke oplossing er bij uw situatie past. Daarom kan er ook iemand gratis meedenken met uw situatie. U bent welkom tijdens een inloopspreekuur of op afspraak.


Samen de geldzaken op een rij zetten zorgt vaak al voor meer lucht. En hoe eerder u hulp vraagt, hoe beter!

U bent welkom zonder afspraak tijdens een van de inloopspreekuren bij u in de buurt. Maakt u liever een afspraak? Dan kunt u bellen met: 06 - 12 61 19 83.

Maandag:

Stadshuis, 2e verdieping
(Stadsplein 1a),
9.30 – 11.00 uur
Dinsdag:
Buurtplein Batau
(Dukatenburg 1),
9.30 – 11.00 uur
Woensdag:
Buurtplein de Componist (Diepenbrocklaan 1),
9.30 – 11.00 uur
Donderdag:
Buurtplein Zuid
(Ratelaar 37),
9.30 – 11.00 uur

Hulp via Geldfit

De gemeente Nieuwegein werkt samen met Geldfit. Op de website www.geldfit.nl kunt u bijvoorbeeld via een ‘potjescheck’ zien of u recht heeft op een vergoeding of regeling. Ook vindt u er informatie over toeslagen, op een makkelijke manier uitgelegd.

EEN OPLOSSING VOOR UW SITUATIE

Wethouder Guido Bamberg: “Veel inwoners worstelen momenteel met de financiële keuzes die ze moeten maken. Voor een aantal mensen gaat het nog een stap verder. Zij hebben geen keuze meer. Rekeningen en betalingsachterstanden stapelen zich op. Zij zijn letterlijk aan het overleven. Daarom willen we extra aandacht vragen voor alle gratis hulp en ondersteuning die er is.”

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: