Voorpagina Voorwoord Movactor Hulp bij geldzorgen Zorgen voor een ander? Gezellige dagactiviteiten in uw buurt Prettig wonen voor 65-plussers Stichting Nedereind - Stichting Lapso Sport-ID Nieuwegein - Het Notarieel Nieuwegein Het Notarieel Movactor, je thuisadministratie weer op orde
Informatiekrant rondom hulp en ondersteuning

Patricia Weijburg©

Gezellige dagactiviteiten in uw buurt

In Nieuwegein willen we dat alle inwoners kunnen meedoen in hun buurt of wijk. Daarom zijn er op allerlei plekken in de stad laagdrempelige dagactiviteiten onder de naam ‘Recreatieve Activering’ (RA Nieuwegein). Deze activiteiten zijn speciaal voor inwoners die ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van een gezellige activiteit of daginvulling. Er is keuze uit ruim 20 activiteiten op 8 locaties in de stad.

Recreatieve Activering is een initiatief van de gemeente samen met lokale zorgaanbieders Abrona, InteraktContour, Leger des Heils, Lister, Reinaerde, Santé Partners, WIJ 3.0 en welzijnsorganisatie Movactor. Door de samenwerking tussen deze organisaties zijn er veel mogelijkheden voor inwoners die graag actiever willen worden en iets met anderen willen doen. Voor iedereen is er wel een leuke activiteit te vinden!

Samen is leuker dan alleen

Deelnemers kunnen kiezen welke activiteit er bij hen past en waar ze goed in zijn. Bijvoorbeeld samen koken, creatieve activiteiten, zwemmen, dierverzorging en wandelen. Een professionele begeleider verzorgt de activiteit. Projectcoördinator Sarah Hockers vertelt: “Het is geweldig om te zien hoe mensen hun plekje vinden in de groep en tijdens de activiteiten ook nieuwe dingen leren. Je ziet mensen opbloeien.”

Voor iedereen een plek

Misschien weet u niet waar u moet zijn, wat u wilt doen of vindt u het spannend om zomaar bij een groep aan te sluiten. Ook als u wat extra begeleiding nodig hebt, kunt u terecht bij RA Nieuwegein.

Bijvoorbeeld als u zich alleen voelt, ritme of een sociaal netwerk wil opbouwen of gewoon af en toe een praatje wilt maken.


Ondersteuning voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Misschien is recreatieve activering iets voor uw naaste. Zo komt hij of zij op een vertrouwde plek onder de mensen. Met deze wekelijkse activiteiten kan het mantelzorgen voor u beter vol te houden zijn.

Kennismaken of meedoen?

Meedoen aan de activiteiten is gratis. Zolang er plek is kunt u aansluiten (maximaal 8 deelnemers per activiteit). De activiteiten vinden elke week plaats en gaan in principe altijd door, behalve op feestdagen.

Alle activiteiten worden begeleid door een activiteitenbegeleider, soms aangevuld met een vrijwilliger. Wilt u eerst een keer komen kijken? Dat kan! Wel graag eerst even bellen zodat we een handig moment kunnen afspreken.

Neem contact op met vragen

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Sarah Hockers via 06 – 11 50 50 30 of Cora van der Molen via 06 - 25 29 40 84. Mailen kan ook naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: