Voorpagina Voorwoord Magenta Zorg Samen voor een betere leefomgeving Brijder Jeugd Hulp uit onze eigen omgeving Blijf jezelf fysiek en mentaal uitdagen! Mantelzorg doe je samen Boost NH - E-health Magentazorg en Stichting Sport-Z Team Sportservice Kennemerland - Horizon College Horizon College Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Maatjesproject - De Ambulante Coach Ambulante Coach Stichting Welzijn Bergen

in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Vrijwilligers zijn
goud waard

Meer dan 700 bewoners wonen in de locaties van Magentazorg. Naast professionele zorg kan Magentazorg dagelijks rekenen op de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers vormen de ruggengraat van informele zorg. Ontdek hoe vrijwilligerswerk niet alleen het leven van onze ouderen verrijkt, maar ook dat van u.

Betekenisvol werk

De levenskwaliteit van kwetsbare ouderen wordt niet alleen bepaald door medische zorg. Persoonlijke aandacht is van essentieel belang. Hierin spelen vrijwilligers een sleutelrol. Hun betrokkenheid maakt het verschil. Als vrijwilliger draagt u bij aan betekenisvol werk in een warme huiselijke sfeer, waar een groep bewoners samen een huishouden vormen.

Veelzijdig vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is niet alleen waardevol, maar ook verrassend veelzijdig. Of u nu helpt bij de lunch, een ontspannen fietsrit maakt, creatieve activiteiten ondersteunt, of gewoon gezellig samen bent, er zijn talloze mogelijkheden. Voel u vrij om uw hobby, vaardigheid, of kennis in te zetten. Bent u een keukenprins of -prinses? Laat uw culinaire creativiteit de vrije loop, misschien wel met een vriend of vriendin. Want wat is er nu gezelliger dan samen genieten van lekker eten en goed gezelschap, samen met onze bewoners?

Kennismaken

Met ruim 400 vrijwilligers zijn we dankbaar, maar nieuwe helpende handen zijn altijd welkom. Vrijwilligers krijgen de kans om bijscholing over dementie te volgen en te genieten van extraatjes zoals een kerstpakket en het bijwonen van exclusieve evenementen. Magentazorg nodigt u van harte uit om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Kom langs en ontdek hoe uw betrokkenheid het verschil kan maken in het leven van onze bewoners!

Nieuwsgierig geworden?

Kijk op magentazorg.nl voor meer informatie.

Iedereen moet in de eigen omgeving
kunnen meedoen

Meedoen aan de samenleving, het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet voor iedereen. Wat als je graag mee wilt doen, maar het bekende aanbod niet aansluit bij jouw behoefte en mogelijkheden?

Als je het lastig vindt de eerste stap te zetten of een beperking je in de weg zit, kan Sport-Zorg voor jou van betekenis zijn. Zo zijn er programma’s gericht op kinderen die niet mee kunnen komen met het reguliere aanbod, maar ook volwassenen kunnen elkaar ontmoeten bij beweegactiviteiten in de wijk. Recent startte de cursus ‘Zet je brein in beweging’, waar bewegen en muziek worden ingezet om de hersenfuncties van MS- en Parkinsonpatiënten te verbeteren.

Nieuwe mensen ontmoeten

Hafid heeft onlangs een verblijfsvergunning gekregen en woont nog niet zo lang in het dorp. Doordat hij de Nederlandse taal nog niet goed machtig is, is het lastig nieuwe mensen te ontmoeten. Hij wordt via een zorgverlener gewezen op het Ontmoet programma op het voetbalveld vlakbij zijn huis. Het is natuurlijk even spannend, maar hij wordt hartelijk ontvangen door de groep. Al snel heeft de groep door dat Hafid erg behulpzaam is. Hij wordt in contact gebracht met de voetbalvereniging, waar ze in de kantine wekelijks een kopje koffie drinken. Nu is Hafid actief als vrijwilliger bij de club. Hij heeft wat om handen en wordt ook in het dorp door veel mensen begroet.

Meer Sport-Zorg

Ervaar je zelf een drempel om in beweging te komen of ken je iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Bij Sport-Zorg staan we er altijd voor open om iemand vooruit te helpen. We werken hiervoor in de BUCH-gemeenten ook samen met partners als Zaffier die inwoners naar ons door kunnen verwijzen.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.sport-z.org of neem contact op met Sander Kager, via [email protected] of
06-38326768.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: