Voorpagina Borne 2023 Voorwoord Kuhlmann Westerhof & de Kok Loes - Sociaal Hus Veilig Thuis Twente - AutoMaatje - Scootmobieldag De buurtbus - Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente Vrijwilligerswerk Aveleijn - E-health Aveleijn Borne Eenzaamheid onder jongeren Carint Reggeland - Wijkracht Borne
in de gemeente Borne

Waardevol leven

Mevrouw Draisma, op haar verzoek noemen we haar Jet, was altijd heel actief, woonde jaren in Italië en werkte als leerkracht. Toen ze een aantal jaar geleden thuis zat en geen initiatief meer nam, maakten haar familie en de huisarts zich zorgen. Ze was somber, en ze zorgde niet goed meer voor zichzelf.

De wijkverpleging werd ingeschakeld om haar te ondersteunen en begeleiden in de persoonlijke verzorging. Ook haar echtgenoot en dochter werden hierbij betrokken. Er ontstond een band met de collega’s van het wijkteam van Carintreggeland. We zorgden er voor dat Jet zich vertrouwd en veilig voelt. Dat vinden we belangrijk.

Deelnemen aan de dagbegeleiding zou iets voor Jet kunnen zijn en we vonden in ‘De Tuinkamer’ in Hertme een bij Jet passende locatie. Jet moest even wennen, maar ze genoot van de gezelligheid en het ontmoeten van andere mensen. Dankzij het bezoeken van de dagbegeleiding werd Jet ook thuis actiever en vrolijker.

Na verloop van tijd werd bij Jet de diagnose dementie gesteld. De Casemanager Dementie van Carintreggeland werd betrokken. De afstemming en de korte lijnen binnen Carintreggeland maken dat er snel actie kan worden ondernomen als er iets nodig is voor Jet. De familie vindt het fijn om alles in één dossier te kunnen (terug)lezen. Voor Jet voelt het als een veilig netwerk om haar heen. Door de samenwerking tussen familie, huisarts, casemanager, dagbegeleiding en wijkverpleging kunnen er tijdig juiste beslissingen genomen worden als de gezondheidssituatie verandert. Dat is Waardevol Leven.

Meer informatie:

www.carintreggeland.nl

Voor iedereen die steun kan gebruiken

Mevrouw Draisma, op haar verzoek noemen we haar Jet, was altijd heel actief, woonde jaren in Italië en werkte als leerkracht. Toen ze een aantal jaar geleden thuis zat en geen initiatief meer nam, maakten haar familie en de huisarts zich zorgen. Ze was somber, en ze zorgde niet goed meer voor zichzelf.

Onze professionals en vrijwilligers weten met aandacht te luisteren, goede vragen te stellen en adviezen en informatie te geven. Als onderdeel van een netwerkorganisatie weten de sociaal werkers snel de weg naar de juiste ondersteuning te vinden. Dit kan bij Wijkracht zelf zijn of bij een andere organisatie. Dat maakt voor ons niet uit. Waar het bij Wijkracht om gaat, is dat jij verder kunt.

Belangrijk is, om snel in te spelen op jouw vragen. Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren bijvoorbeeld? Zijn er problemen in de buurt? Of wil je zelf graag iets doen door je in te zetten als vrijwilliger? Wij zijn er voor al jouw vragen op het gebied van welzijn, opvoeding, gezondheid, werk en inkomen en wonen. Dit kan bij het Sociaal Hus in het gemeentehuis waar we partner van zijn, maar ook bij jou thuis. Ons doel is om zonder wachtlijst te werken zodat snel hulp geboden kan worden. Daarnaast is onze hulp kortdurend, kosteloos en zonder indicatie.

Wijkracht staat voor sterk sociaal werk in Twente. Zit je zelf met ondersteunings- of welzijnsvragen? Neem gerust contact met ons op:
Tel: 088 945 57 22
E-mail: [email protected]
Website: Wijkrachtborne.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: