Voorpagina Borne 2023 Voorwoord Kuhlmann Westerhof & de Kok Loes - Sociaal Hus Veilig Thuis Twente - AutoMaatje - Scootmobieldag De buurtbus - Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente Vrijwilligerswerk Aveleijn - E-health Aveleijn Borne Eenzaamheid onder jongeren Carint Reggeland - Wijkracht Borne
in de gemeente Borne

De buurtbus:

Altijd een goed idee!

U heeft hem vast wel eens zien rijden: de Bornse Buurtbus. De buurtbus rijdt voor iedereen, jong en oud, 5 dagen in de week. Dus ook voor u!

Tussen 7.00 uur in de ochtend en 19.00 uur in de avond rijdt er ieder uur een bus drie routes dwars door de gemeente Borne. Voor € 2,25 kunt u in een uur tijd Borne verkennen. In de Bornse buurtbus rijden vrijwillige chauffeurs. Met een team van 25 chauffeurs zorgen zij dat de buurtbus elke werkdag voor u rijdt.

Praktisch

Voor € 2,25 stapt u ergens langs de route in. In een uur gaat u vervolgens langs drie routes, waarbij het station telkens de ‘thuisbasis’ is.

Lijn 530 gaat via de Bornsche Maten, lijn 531 via de Stroom Esch en lijn 532 via Letterveld. Lijn 532 gaat nu ook via de Hosbekkeweg en stopt bij de nieuwe halte bij het arrestantencentrum/crematorium. Betalen kan met de OV-chip of met de pin.

Rijdt u snel mee? Want de buurtbus rijdt met én voor iedereen! Kijk voor de dienstregeling op www.buurtbusborne.nl/dienstregeling.

Alleen met de buurtbus, een beetje eng?

Helemaal niet nodig, want u kunt onder begeleiding met de buurtbus op stap. Er zijn twee gastvrouwen die u graag begeleiden. Bijvoorbeeld naar Ikea of een boodschap in het centrum. Meer informatie? Neem contact op via wijksteunpuntborne@­triviummeulenbeltzorg.nl of met Jacobus Smid via 06 13522874 of [email protected].


Wat te doen bij zorgwekkend gedrag

Binnen Nederland neemt het aantal (politie)meldingen van mensen met verward en/of zorgwekkend gedrag toe. Daarbij gaat het niet altijd om strafbare feiten, maar kan er ook sprake zijn van een complexe zorgvraag. Borne heeft een wijk-GGD’er. Sinds dit jaar is dat Hans Evers.

Hans zet zich als wijk-GGD’er in op het snijvlak van veiligheid en zorg. Hij legt contact met betrokken personen en partijen in de zorg. De wijk-GGD’er komt daar waar er zorgen zijn, signaleert, bemiddelt en leidt naar gepaste hulpverlening. Door een goede samenwerking met o.a. huisartsen en politie, kan snel worden bepaald welke aanpak en zorg er nodig is.

Gemeente Borne zet hiermee in op vroegsignalering en het voorkomen van escalaties. De wijk-GGD’er krijgt meldingen binnen via politie en instanties, maar inwoners kunnen en mogen ook zelf contact opnemen met Hans. Bijvoorbeeld om een aanmelding te doen, advies te vragen of gewoon om te overleggen over wat te doen bij zorgwekkend in de omgeving. Hans is te bereiken op 06-29647938 en via [email protected].

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente

Ook kennen we in Borne het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente. Maakt u zich zorgen om iemand? Denkt u dat deze persoon psychische hulp nodig heeft? Neem dan contact op met Hans Evers of het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente. Het Meldpunt onderzoekt welke hulp passend is.

Het meldpunt is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via 053 4876969 en via www.ggd.nl (zoeken op Zorgwekkend gedrag).

Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Bel dan 112.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: