Voorpagina Borne 2023 Voorwoord Kuhlmann Westerhof & de Kok Loes - Sociaal Hus Veilig Thuis Twente - AutoMaatje - Scootmobieldag De buurtbus - Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente Vrijwilligerswerk Aveleijn - E-health Aveleijn Borne Eenzaamheid onder jongeren Carint Reggeland - Wijkracht Borne
in de gemeente Borne

Vrijwillig aan de slag!

Gebleken is dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens vrijwilligerswerk heeft gedaan. Of het nu gaat om een klus doen voor een ander, helpen bij de plaatselijke sportvereniging of de krant voorlezen aan ouderen; iets belangeloos voor een ander doen, is fijn. Maar dat is het niet alleen, vrijwilligers zijn ook nog eens ontzettend hard nodig!

Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde. Veel projecten die in de gemeente Borne worden georganiseerd, vallen of staan met hulp van vrijwilligers. En wat worden er veel mooie dingen voor elkaar gedaan! Het saamhorigheidsgevoel in Borne, Hertme en Zenderen is groot en daar dragen we allemaal, op onze eigen grote of kleine manier, iets aan bij.

Ook u kunt helpen!

Zou u zich wel eens in willen zetten als vrijwilliger? Omdat u dit ontzettend leuk lijkt, vanuit een maatschappelijke stage, omdat u graag weer wat werkervaring op wil doen of misschien omdat u wilt werken aan uw CV. De reden maakt niet uit: er is altijd wel iets te vinden dat u aanspreekt. Want vrijwilligerswerk gaat vaak veel verder dan waar mensen in eerste instantie aan denken!

Denk bijvoorbeeld eens aan helpen in de kunst- en cultuursector of het organiseren van evenementen.

Plaatsnemen in het bestuur van een vereniging. Werken als journalist en/of vormgever bij een lokale krant. Werken in het onderhoud van tuinen en parken. Mensen helpen die het lastig vinden om hun financiële administratie op orde te houden.

De mogelijkheden zijn enorm. Neem vooral eens een kijkje op de vrijwilligers vacaturebank op www.vrijwilligerswerkborne.nl. Daarnaast mag u altijd contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Rosanne Woudstra. U kunt haar bellen of appen op het telefoonnummer 06-34 35 90 65
of mailen op [email protected]. Daarnaast mag u ook langskomen op het Inloopspreekuur Vrijwilligerswerk. Dit is op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00-10.30 uur in het Sociaal Hus, dat is gevestigd in het gemeentehuis. Rosanne: “Onder het genot van een kop koffie of thee bekijken we dan samen wat de mogelijkheden zijn.”

Brochure ‘Ontmoeten, sporten en bewegen voor senioren in Borne’

De gemeente Borne kent een rijk verenigingsleven en op tal van plekken worden activiteiten georganiseerd. Voor veel senioren is het prettig om anderen te ontmoeten en samen iets te ondernemen. Dat geeft gezelligheid! Dit kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door een hobby te delen, een spel te spelen of door samen te handwerken, te sporten, te eten of te wandelen.

Alle mogelijkheden zijn gebundeld in de brochure ‘Ontmoeten, sporten en bewegen voor senioren in Borne’. Deze brochure is gratis af te halen in het Sociaal Hus.

Kijk voor de openingstijden op www.sociaalhus.nl.


Iedereen verdient een goede zorgverzekering

De gemeente Borne vindt het belangrijk dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Ook als u een laag inkomen heeft en hoge zorgkosten. Daarom bieden wij, samen met Menzis, de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd aan: een complete zorgverzekering waar de gemeente Borne aan meebetaalt. U krijgt korting op de premie én u bent goed verzekerd. Voor meer informatie kijkt u op borne.nl en zoekt u naar ‘collectieve zorgverzekering’.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: