Voorpagina Borne 2023 Voorwoord Kuhlmann Westerhof & de Kok Loes - Sociaal Hus Veilig Thuis Twente - AutoMaatje - Scootmobieldag De buurtbus - Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente Vrijwilligerswerk Aveleijn - E-health Aveleijn Borne Eenzaamheid onder jongeren Carint Reggeland - Wijkracht Borne
in de gemeente Borne

Veilig
Thuis
Twente

Veilig Thuis Twente zet zich in om alle vormen van huiselijk geweld tegen volwassenen en kinderen te stoppen. Zij werkt met een team van maatschappelijk werkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. Elke dag geven zij adviezen en behandelen zij meldingen over geweld.

Vaak gaat het om problemen die al langer bestaan en die u niet zonder hulp van anderen kunt oplossen. Het kan ook zijn dat u denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar u weet het niet zeker. U kunt bellen voor advies of hulp. Als u twijfelt, kunt u ook anoniem bellen. De eerste stap naar een oplossing is erover praten. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten!

Voor hulp en advies kunt u bellen met Veilig Thuis Twente. U mag bellen voor uzelf, maar ook voor een ander. Als u belt, krijgt u een medewerker aan de lijn. Deze luistert naar uw verhaal, beantwoordt uw vragen en geeft advies. Samen met degene die belt, wordt gekeken naar wat nodig is om het geweld te stoppen en/of er professionele hulp nodig is. U kunt gratis 24 uur per dag bellen: 0800-2000, bij acute nood: 112.

Op pad met AutoMaatje!

Even boodschappen doen of een bezoek brengen aan de fysiotherapeut is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven én te blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Heeft u zelf geen vervoer en is het openbaar vervoer geen optie? Misschien kan AutoMaatje iets voor u betekenen.

Vrijwilliger

Doet u graag iets voor een ander? Meld u dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele inwoners in uw eigen auto.

Contact

Bezoek het Sociaal Hus voor meer informatie of neem contact op:
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 088 – 945 5879
(elke werkdag van 9.00 tot 11.30 uur)


Scootmobieldag

De gemeente Borne organiseert op 22 mei 2023 een scootmobieldag. Op deze dag staan thema’s als veiligheid, ontmoeten en vitaliteit centraal. Voelt u zich veilig in het verkeer met de scootmobiel? Bent u op de hoogte van de verkeersregels die gelden met een scootmobiel? Kunnen de banden van de scootmobiel wel een beetje lucht gebruiken? Heeft u misschien behoefte aan een (aangepaste) beweegactiviteit? Heeft u wellicht nog andere vragen of wensen? Diverse specialisten staan deze dag voor u klaar, zodat u weer veilig en vitaal de weg op kan.

Als u de scootmobiel van de gemeente Borne heeft gekregen, dan krijgt u vanzelf een uitnodiging. Bent u op een andere manier aan uw scootmobiel gekomen? Ook dan bent u van harte welkom op de scootmobieldag. Het tijdstip en de locatie wordt vermeld op de gemeentepagina in De Week van Borne en op www.borne.nl.

Heeft u een scootmobiel, maar lukt het niet (goed) meer om deze te gebruiken? Ook dan bent u van harte welkom. Wij ontdekken samen wat wel bij u past.


Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: