Voorpagina Borne 2023 Voorwoord Kuhlmann Westerhof & de Kok Loes - Sociaal Hus Veilig Thuis Twente - AutoMaatje - Scootmobieldag De buurtbus - Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente Vrijwilligerswerk Aveleijn - E-health Aveleijn Borne Eenzaamheid onder jongeren Carint Reggeland - Wijkracht Borne
in de gemeente Borne

Opgroeien en opvoeden

Loes is een initiatief van Twentse gemeentes. Bij Loes kunt u terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Loes werkt samen met deskundigen op het gebied van opvoeden. Op www.loes.nl vindt u allerlei tips die u kunt gebruiken bij de opvoeding van uw kind(eren). Naast tips vindt u ook een blog van andere ouders, opvoedcursussen, interessante links en folders. Loes biedt ondersteuning voor kinderen tot 18 jaar. Van baby tot jongvolwassene, over elke fase vindt u informatie over diverse onderwerpen. Ook kunt u in de agenda zien welke gratis bijeenkomsten er zijn voor (aanstaande) ouders. Er zijn bijeenkomsten over de bevallingsvoorbereiding, mediagebruik bij jonge kinderen en er is een bijeenkomst voor ouders van pubers, waarin handvatten gegeven worden om het gesprek te voeren met uw kind over o.a. alcohol, blowen en lachgas.

Ondersteuning bij opvoeden

Wilt u graag informatie en/of ondersteuning bij de opvoeding van uw kind? Er is veel informatie beschikbaar op www.loes.nl. Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Laat dan een vraag achter via het contactformulier of bel naar het Loes Loket van de gemeente Borne.

Als u in de gemeente Borne woont kunt u ook naar het Sociaal Hus gaan voor informatie of ondersteuning bij het opvoeden van uw kind(eren). De professionals van het Sociaal Hus denken met u mee over passende oplossingen voor uw vragen.
Kijk voor meer informatie op www.sociaalhus.nl

Sociaal Hus

Bij het Sociaal Hus werken verschillende organisaties samen om alle inwoners van de gemeente Borne te ondersteunen waar nodig. U kunt er terecht met vragen over bijvoorbeeld opvoeden, ouder worden, (mantel)zorg, vervoer en mobiliteit, wonen en leefbaarheid, geldzaken, sport en cultuur, ontmoeten en vrijwilligerswerk. De ondersteuning die wij bieden is voor iedereen anders. Ons doel? Dat u mee kunt blijven doen aan de Bornse samenleving. De hulp die we bieden verschilt van het geven van informatie en advies tot ondersteuning van deskundige vrijwilligers, sociaal werkers of zorgverleners. Hulp van het Sociaal Hus is gratis.

Positieve gezondheid

In het Sociaal Hus werken we met het concept positieve gezondheid. Hierin staat de mens centraal en niet de ziekte of beperking. Er wordt uitgegaan van veerkracht en eigen regie. Welke behoefte heeft u? Wat maakt uw leven betekenisvol? Soms krijgt u te maken met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen. Als u daarbij hulp nodig heeft, dan bent u van harte welkom in het Sociaal Hus. Samen bespreken we de mogelijkheden.

U kunt vrijblijvend langskomen op maandag van 16.00 tot 18.30 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur. Telefonisch is het Sociaal Hus de hele dag te bereiken via 074-2658590. Maakt u liever een afspraak? Dan kunt u mailen naar [email protected]. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van een medewerker.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: