Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Ondersteuning bij (beginnende) dementie Bellaar c.s. Carrièreswitch naar de gehandicaptenzorg - Ouderenzorg Stichting Brentano GGZ Inloop - Infopunten in de wijk - Persoonsalarmering MEE - Mantelzorg en Meer Maatschappelijk werk - Individuele begeleiding - Ouderenadviseur Participe Amstelveen De apotheek in uw wijk - Humanitas Thuisadministratie Amstelveense Apotheken Vrijwilligerswerk Jobcoach bij AM match AM Match
in de gemeente Amstelveen

Ondersteuning bij (beginnende) dementie

Krijgt u of uw naaste te maken met (beginnende) dementie? Participe Amstelland biedt laagdrempelige mogelijkheden voor activiteiten, dagbesteding of inloop en gespreksgroepen - zowel voor mensen met (beginnende) dementie als voor mantelzorgers en familieleden. Meer informatie over onderstaand aanbod vindt u op www.participe-amstelland.nu/dementie of bel met 020-54 30 440.

Open Inloop-groepen

De Open Inloop-groepen zijn bestemd voor mensen die niet (meer) zo makkelijk mee kunnen doen aan het reguliere aanbod van activiteiten. Dat kan komen door beginnende geheugenproblemen of andere ongemakken, zoals lichamelijke problemen.

De Open Inloop-groepen zijn wekelijkse momenten op verschillende dagen en locaties in Amstelveen voor iedereen die contact, gezelligheid, steun en/of activiteiten zoekt. Iedereen is welkom, samen maken we er een gezellige tijd van. De activiteiten die we doen, zijn afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Vaste momenten van de dag zijn koffie drinken met elkaar en we lunchen ook altijd samen. Soms maken we ook een uitje. U bepaalt altijd zelf hoe lang u blijft en waaraan u meedoet.

Odensehuis Amstelveen

Het Odensehuis is een ontmoetingshuis voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en voor de direct betrokkenen, zoals mantelzorgers en (overige) familieleden en vrienden. Er is geen indicatie nodig voor deelname.

Het van oorsprong Deens initiatief is een plek waar iedereen terecht kan die te maken heeft met geheugenklachten, een vermoeden of beginnende vorm van dementie, maar ook voor mensen net na de gestelde diagnose.

U kunt bij ons terecht voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, om mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Er zijn tal van leuke, zinvolle activiteiten zoals het maken van een buurtwandeling, schilderen en andere creatieve bezigheden, hersenspelletjes, gezelschapsspellen, gymnastiek, activiteiten op het gebied van cultuur en kunst en nog veel meer. Naast alle activiteiten die in de vaste locatie georganiseerd worden, zijn er ook regelmatig activiteiten buiten de locatie. In de eerste helft van 2023 verhuist het Odensehuis naar een prachtige nieuwe locatie aan de Bourgondischelaan.

Ontmoetingsgroepen (dagbesteding)

In Amstelveen biedt Participe Amstelland laagdrempelige dagbesteding: de ontmoetingsgroepen voor mensen met (beginnende) dementie. Naast het ontmoeten van elkaar biedt de Ontmoetingsgroep een dagprogramma met activiteiten afgestemd op wat een ieder graag wil en kan. Het programma kent een aantal vaste onderdelen, waarbij de deelnemers gestimuleerd en uitgenodigd worden om het geheugen te trainen, te bewegen en deel te nemen aan activiteiten.

Dat doen we bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, de krant te lezen, actualiteiten en thema’s te bespreken, te wandelen, te zingen of een uitstapje te maken.

De Ontmoetingsgroep is in een levendige omgeving, wijkcentrum Middenhof, waar ook veel activiteiten voor wijkbewoners zijn. Voor deelname aan de Ontmoetingsgroep is een Wmo- of een Wlz-indicatie nodig.

Gespreksgroepen voor partners en kinderen van iemand met dementie

In samenwerking met Mantelzorg & Meer organiseert Participe diverse gespreksgroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Zo zijn er gespreksgroepen voor partners en kinderen van iemand met dementie en online bijeenkomsten voor kinderen. Deelname is kosteloos.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: