Voorpagina Voorwoord Woonzorg Nederland Ondersteuning bij (beginnende) dementie Bellaar c.s. Carrièreswitch naar de gehandicaptenzorg - Ouderenzorg Stichting Brentano GGZ Inloop - Infopunten in de wijk - Persoonsalarmering MEE - Mantelzorg en Meer Maatschappelijk werk - Individuele begeleiding - Ouderenadviseur Participe Amstelveen De apotheek in uw wijk - Humanitas Thuisadministratie Amstelveense Apotheken Vrijwilligerswerk Jobcoach bij AM match AM Match
in de gemeente Amstelveen

GGZ Inloop in Amstelveen

Sommige mensen hebben hun hele week vol gepland en hebben genoeg activiteiten. Maar juist voor de mensen die thuis zitten door psychische klachten als somberheid, angst of depressie en behoefte hebben aan wat contact met anderen, kan de GGZ inloop een uitkomst zijn. De GGZ Inloop ‘Gewaardeerd & Gezien’ van Participe Amstelland is een ontmoetingsplek in Amstelveen waar iedere bezoeker van harte welkom is. Ontmoeting en gezellig samen zijn staan hierbij centraal. Vijf dagen per week kan iedereen die graag onder de mensen wil zijn terecht in de inloop. Er is geen indicatie nodig.

De inloop is een prettige plek waar je contact met elkaar hebt. Medewerkers en vrijwilligers zorgen voor leuke activiteiten en er is altijd verse koffie en thee. Doe mee (of niet) met activiteiten als een wandeling, een spelletjesmiddag of een gezamenlijke lunch of een avondmaaltijd maken. Niets is verplicht.

Tijdens de inloop is er altijd een medewerker van Participe aanwezig als aanspreekpunt. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden, er wordt wel een kleine bijdrage voor de lunch gevraagd. Heb je zin om eens een praatje te maken, je verhaal te vertellen of om lotgenoten te ontmoeten? Of zou je hier als vrijwilliger bij betrokken willen zijn?

Kom eens langs en kijk of het iets voor je is! Heb je misschien vooraf vragen? Je kan contact opnemen via [email protected] of 020-54 30 454.

Kijk voor meer informatie op
www.participe-amstelland.nu/ggzinloop.


Infopunten in de wijk:
voor vragen, een praatje en koffie

Heeft u een vraag maar weet u niet zo goed waar u terecht kunt? Bijvoorbeeld een vraag over activiteiten in uw wijk, over hulp omdat u wat ouder wordt, over uw financiën, over mantelzorg, over vrijwilligerswerk? Of over hoe u nieuwe mensen kan ontmoeten, hoe u weer beter in uw vel komt te zitten of waar u gezellig samen kunt eten? Wilt u meer weten over Lief & Leedstraten in Amstelveen? Of misschien heeft u zelf een leuk idee voor uw buurt!

Bij de Infopunten van Participe Amstelland kunt u met al uw vragen terecht. U hoeft geen grote zorgvraag te hebben, ook met kleine vragen of voor praktische hulp, bijvoorbeeld het bellen met een instantie, bent u bij ons aan het juiste adres. Maar ook met een idee voor uw buurt, voor een luisterend oor, gewoon een praatje en een kopje koffie bent u van harte welkom. Er zijn Infopunten in de wijken Groenelaan (Wijkcentrum De Bolder), Westwijk en Bovenkerk (Wijkcentrum Westend) en Keizer Karel Park (MOC). De Infopunten worden bemensd door de wijkcoach, maatschappelijk werker, ouderenadviseur of getrainde vrijwilligers.

In Westend is op de laatste dinsdag van de maand ook een wijkagent aanwezig.

Loop gerust eens binnen, de koffie staat voor u klaar!

  • Infopunt Groenelaan (Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140), elke donderdag van 12:30-14:00 uur.
  • Infopunt Westwijk (Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3,) elke dinsdag van 13:00-14:00 uur.
  • Infopunt MOC (MOC, Lindenlaan 75), elke derde donderdag van de maand van 12:00-13:00 uur.

Persoons­alarmering

U woont zelfstandig en dat bevalt u goed. Maar toch… stel dat er wat gebeurt. U komt ongelukkig ten val of voelt zich plotseling onwel. Hoe kunt u iemand waarschuwen? Met persoonsalarmering kunt u door een druk op de knop hulp inroepen en kan er iemand worden ingeschakeld. Dat is een geruststellende gedachte.

Persoonsalarmering werkt eenvoudig. Na aanmelding wordt het systeem bij u geïnstalleerd. U draagt een zendertje om uw hals of pols. Drukt u op de knop van het zendertje, dan wordt verbinding gemaakt met de alarmcentrale. U kunt via de luidspreker vertellen wat er aan de hand is en de centrale schakelt dan hulp in om bij u langs te komen. De alarmcentrale is altijd bereikbaar, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met 020 - 54 30 452 of [email protected].


Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: