Voorpagina Voorwoord Eefke Thuishulp Beweging 3.0 De Koperhorst Dagbehandeling Op de Berg Korian Blijf in balans Aangenaam bij Menno Echte aandacht in de zorg dankzij technologie De Koperhorst - Eefke Thuishulp Het Seminarie - Stichting Present

Beweging 3.0

in de gemeente Amersfoort

Voorwoord

Ouderen van nu zijn actiever dan ooit en vullen hun dagen met onder andere vrijwilligerswerk, sporten of op de kleinkinderen passen. Veruit de meesten van hen hebben de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Soms is hiervoor wat ondersteuning nodig. In deze Informatiekrant Gezond & Vitaal ouder worden in Amersfoort krijgt u een indruk van welke ondersteuning in de regio aangeboden wordt.

Beweging 3.0

Aan de hand van interviews, reportages en persoonlijke verhalen maakt u kennis met organisaties die hulp en ondersteuning bieden, van thuiszorg tot dagbesteding. Beweging 3.0 is zo’n organisatie. Actief op gebied van zorg, welzijn en wonen biedt Beweging 3.0 wijk- en gespecialiseerde verpleging bij cliënten thuis, (tijdelijk) verblijf en zorg met en zonder behandeling in hun eigen woonzorgcentra en verpleeghuizen, en revalidatiezorg. Hun nevenactiviteiten, Welzin en Leef3.nu, draaien om welzijnswerk en het bevorderen van zelfredzaamheid, door de inzet van producten en diensten.

Medewerkers en cliënten aan het woord

In deze krant komt onder andere het verhaal voorbij van wijkverpleegkundigen Tini en Margriet over ziekenhuisverplaatste zorg en de voordelen ervan. Ook vertelt Marleen over de inzet en het nut van zorgtechnologie. Verder wijdt fysiotherapeute Terrie uit over de activiteiten van Leef3.nu, zoals de cursus valpreventie. Met oefeningen gebaseerd op de tai chi principes leert ze deelnemers te vertrouwen op hun lichaam.

Uiteraard doet Beweging 3.0 het niet alleen in de regio. Zo organiseert woonzorgcentrum Koperhorst activiteiten waar iedereen welkom is en verbindt stichting Homies ‘hulpgrootouders’ aan gezinnen die wel wat extra handjes kunnen gebruiken.

Bewaarexemplaar

Met deze Informatiekrant Gezond & Vitaal ouder worden in Amersfoort krijgt u een betere kijk op de diensten en mogelijkheden voor senioren. Een echt bewaarexemplaar vol met nuttige informatie, voor nu of later. Veel leesplezier!

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Beweging 3.0.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

December 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: