Voorpagina Voorwoord Eefke Thuishulp Beweging 3.0 De Koperhorst Dagbehandeling Op de Berg Korian Blijf in balans Aangenaam bij Menno Echte aandacht in de zorg dankzij technologie De Koperhorst - Eefke Thuishulp Het Seminarie - Stichting Presentin de gemeente Amersfoort

Je kunt altijd binnenlopen en meedoen

Mevrouw Bod zit een kop koffie te drinken in de ontmoetingsruimte van de Koperhorst. De ogen van mevrouw stralen. Ze heeft net een uur gezongen, bij het koor.

“Het heeft wel wat moeite gekost”, vertelt ze, “om na het overlijden van mijn man de draad weer op te pakken. Ondanks dat het zelfstandig wonen goed gaat, zijn de dagen soms lang en eenzaam. Mijn dochter zei dat het goed zou zijn om wat meer onder de mensen te komen.

Mijn dochter had gehoord dat, ook al woon je niet in de Koperhorst, je mee mag doen aan activiteiten. En dat je altijd kunt binnenlopen voor een kop koffie of een warme maaltijd. Maar ja, het is toch een soort van bejaardenhuis hè. En daar wil je niet aan, ook al ben je 84. Mijn dochter maakte een afspraak met iemand van hier, en zo zijn we in contact gekomen met de Koperhorst.

Er bleken dus tal van activiteiten te zijn waar je bij kunt aansluiten, maar het koor sprak mij het meeste aan. De eerste keer vond ik het best spannend, en ging mijn dochter mee. In gedachten ging ik terug in de tijd, dat ik als moeder mijn dochter voor het eerst naar school bracht. Ik voelde me weemoedig. Maar al snel bleken alle zorgen voor niks.

Samen met ongeveer dertig anderen, hebben we onder leiding van de pianiste heerlijk gezongen. Allemaal mooie liedjes van toen. En nu kom ik elke dinsdag zingen. En soms blijf ik daarna iets langer, om in het restaurant een warme maaltijd te gebruiken. Dan zit ik samen met nog een paar mensen aan tafel, en hebben we het hartstikke gezellig. Ik zou niet anders meer willen!”, zegt mevrouw Bod met een lach op haar gezicht.

meer informatie?

Voor meer informatie en prijzen kijkt u op www.koperhorst.nl.

Een groot stuk zelfstandigheid behouden in eigen omgeving

In een wereld waar drukke schema’s en hectische levens de norm zijn geworden, is er een organisatie in Amersfoort die zich inzet om de inwoners van Amersfoort te helpen bij het huishouden: Eefke Thuishulp.

In het hart van deze waardevolle dienstverlening staan Marian en Wija, twee coördinatoren die al vele jaren met liefde en toewijding hun vak uitoefenen.

Marian vertelt: “Eefke Thuishulp is meer dan zomaar een zorgorganisatie; het is een organisatie die zich inzet om de inwoners te ondersteunen en te helpen in hun zelfredzaamheid. Het draait allemaal om de hulpbehoevende inwoners, en wij begrijpen dit als geen ander. Samen met de huishoudelijke hulpen zorgen we ervoor dat onze cliënten de beste ondersteuning ontvangen.

“Marian en Wija: Toegewijd aan het ondersteunen van inwoners in Amersfoort”

Wija vult aan: “Ons team uit Amersfoort beschikt over veel ervaring en we zijn daarmee experts op het gebied van huishoudelijke hulp. We hebben een schat aan kennis en vaardigheden opgebouwd. Het is onze passie en betrokkenheid die ons onderscheidt. We gaan verder dan alleen het uitvoeren van taken; we bieden een luisterend oor, een vriendelijk woord en een helpende hand aan degenen die het nodig hebben. We werken samen met de cliënten en zorgen ervoor dat de hulp op maat wordt geleverd.”

De collega’s van Eefke Thuishulp en haar toegewijde coördinatoren staan klaar om de inwoners van Amersfoort te ondersteunen, met als doel een betere kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn te bieden aan iedereen die hun diensten nodig heeft.

meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.eefke.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: