Voorpagina Voorwoord Eefke Thuishulp Beweging 3.0 De Koperhorst Dagbehandeling Op de Berg Korian Blijf in balans Aangenaam bij Menno Echte aandacht in de zorg dankzij technologie De Koperhorst - Eefke Thuishulp Het Seminarie - Stichting Present

Beweging 3.0

in de gemeente Amersfoort

Beweging 3.0 draagt bij aan langer thuis wonen

Tini en Margriet, beide (wijk)verpleegkundige bij Beweging 3.0, vertellen over hun werk en wat de voordelen zijn van ziekenhuisverplaatste zorg.

Zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis wonen

Margriet geeft aan dat je als wijkverpleegkundige, naast de benodigde kennis, moet beschikken over geduld, een luisterend oor, empathisch en probleemoplossend vermogen: “Als wijkverpleegkundige ben je de spil in de wijk. Je hebt contact met veel partijen, zoals de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Je moet het hele plaatje in beeld hebben.” Tini: “Je moet goed kunnen samenwerken met andere hulporganisaties, zodat je de zorg op de beste manier kunt regelen.”

“Als mensen aangeven dat ze je vertrouwen en het fijn vinden dat je bij ze over de vloer komt, vind ik dat het mooiste“

Het mooie aan hun werk vinden ze dat ze mensen in hun eigen huis de juiste zorg bieden, waardoor ze meer kwaliteit van leven hebben of blijven houden. “Als mensen aangeven dat ze je vertrouwen en het fijn vinden dat je bij ze over de vloer komt, vind ik dat het mooiste. Je bouwt vaak een band met elkaar op.” Margriet vult aan: “Ik vind het mooi dat ik onderdeel mag uitmaken van hun leven.” Tini: “We streven ernaar dat mensen zo lang mogelijk, veilig, thuis kunnen wonen. We ondersteunen daarin, maar laten de regie bij henzelf.”

Infuustherapie en toedienen cytostica

Iedereen kan ziek worden. Soms is dan een ziekenhuisopname nodig en heb je via een infuus vocht, medicatie of voeding nodig. Of moet er cytostatica worden toegediend. Tini geeft aan dat deze handelingen onder ziekenhuisverplaatste zorg valt. De thuiszorg van Beweging 3.0 biedt de mogelijkheid om met deze behandelingen toch naar huis te kunnen. Tini: “Mensen die bijvoorbeeld door een ontsteking antibiotica nodig hebben, moeten hiervoor vaak langere tijd in het ziekenhuis blijven. Met infuustherapie kun je toch naar huis. De verpleegkundigen van Beweging 3.0 komen elke dag aan huis om de antibiotica aan te sluiten. We zijn allemaal geschoold door het ziekenhuis, zodat we ook voorbereid zijn op eventuele uitdagingen en daar oplossingen voor hebben.”

Margriet: “Met deze aanpak besparen we op zorgkosten, maar nog veel belangrijker: het levert vaak een veel sneller herstelproces op. Je slaapt prettiger in je eigen bed, het eten smaakt thuis beter, je hebt je familie om je heen en je wordt minder blootgesteld aan bacteriën dan in het ziekenhuis.”

100% vergoed

Omdat het om ziekenhuisverplaatste zorg gaat, regelt het ziekenhuis alles met de verzekering. Zo wordt verpleging en verzorging thuis, 100% vergoed. Beweging 3.0 werkt met verschillende ziekenhuizen samen. Margriet benadrukt dat als mensen verpleging of verzorging nodig hebben, ze uitstekend terechtkunnen bij Beweging 3.0.

“Ik vind het mooi dat ik onderdeel mag uitmaken van hun leven”

“Maar ook voor deze specialistische zorg mogen ze ons benoemen als aanbieder.” Tini vult aan: “Het kan ook zijn dat mensen de thuiszorg van een andere aanbieder ontvangen, maar dat wij komen voor de infuustherapie.”

Margriet: “Wij hebben heel veel aandachtsgebieden, we leveren naast de basiszorg ook de gespecialiseerde zorg. Het werk is daardoor erg dynamisch; we leren mensen om zelf hun steunkousen aan te trekken, geven medicijnen, verlenen wondzorg en we leveren zorg in de palliatieve- en terminale fase. We zijn breed inzetbaar.”

Meer informatie?

Voor meer informatie en contact, kijk je op www.beweging3.nl/thuiszorg.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: