Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Wildlands Adventure Zoo Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe Hunebed Centrum Borger De natuur in! Fietstransferium Orvelte uitgelicht Evenementen & Activiteiten Drenthe biedt nog meer… Westen Mode Warenhuis Vanderveen - Levendig Musselkanaal Warenhuis Vanderveen Assen De Bonte Wever - Schatkamers van ZuidWest Drenthe De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Vesting Bourtange Drouwenerzand Attractiepark

Warenhuis Vanderveen Assen

unieke speelgoedafdeling Top1Toys

Dit voorjaar baarde Warenhuis Vanderveen opzien met de enorme uitbreiding van de speelgoedafdeling Top1Toys, op de eerste etage. We togen naar Assen om warenhuisdirecteur Nico Vanderveen te vragen naar het hoe en waarom.

HOE LANG VOERT VANDERVEEN AL SPEELGOED?

Warenhuis Vanderveen werd gesticht in 1897, maar ‘pas’ in 1916 werd een assortiment ‘speelgoederen’ toegevoegd. In de jaren ’60 werd de afdeling flink uitgebreid, maar de grote doorbraak kwam in 1974 met de toevoeging aan het warenhuis van de speelgoedzaak van de familie Hiemink. De heer Hiemink heeft nog vele jaren leiding gegeven aan de afdeling Speelgoed.

WAT IS JULLIE GROTE VOORBEELD?

Dat is ongetwijfeld de wereldberoemde speelgoedzaak FAO Schwarz te New York, bij het Rockefeller Center. Deze speelgoedzaak werd al in 1862 gesticht door de Duitse immigrant Frederick A.O. Schwarz. De winkel staat bekend om z’n mooie robuuste speelgoed, ruime collectie spellen en vele demonstraties. Ook worden er toernooien georganiseerd.

WAT VOOR ACTIVITEITEN KUNNEN WE VERWACHTEN?

Het warenhuis heeft door z’n lange historie uitstekende contacten met alle grote producenten van speelgoed. Samen met de fabrikanten wordt van alles georganiseerd, bijvoorbeeld LEGO bouwwedstrijden, Pokémon ruilbeurzen, sjoeltoernooien, schaak- en damsimultaans en wedstrijden puzzelen, monopoly en Rubiks cube. Vanzelfsprekend vieren we eind september weer het festival ‘Vanderveen op Stelten’ en, last but not least: het aapjesorkest in de Bombibox speelt op verzoek graag z’n vrolijke deuntjes!

IS DE AFDELING SPEELGOED BELANGRIJK?

Jazeker! De zestig afdelingen van het warenhuis vormen tezamen een welluidend warenhuisorkest, gegroepeerd in Mode, Wonen, Vrije Tijd, Horeca en Diensten. De speelgoedafdeling is een onmisbare schakel in de cluster Vrije Tijd. We zijn heel blij dat we deze shop zo fraai hebben kunnen uitbreiden!

Levendig Musselkanaal, kom jij winkelen?

Musselkanaal is in beweging.

In samenwerking met de ondernemersvereniging Musselkanaal wordt er hard gewerkt aan een levendig en bruisend Musselkanaal. Het centrum is gevarieerd, compleet, gezellig en beschikt over een groot aantal toonaangevende zaken. Iedere onderneming heeft een rijke historische achtergrond en beschikt over ruime vakkennis. Denk hierbij aan mode, sieraden, uiterlijke verzorging, fietsen, bloemen en diverse andere mooie speciaalzaken. Dit maakt een bezoek aan Musselkanaal een belevenis en absoluut de moeite waard.

Jaarlijks staan er diverse leuke evenementen op het programma. Kijk hiervoor op: www.levendigmusselkanaal.nl.

Kom jij ook gezellig langs in Musselkanaal? We zien ernaar uit om jou kennis te laten maken met onze winkels, bedrijven, diverse evenementen en nog veel meer.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: