Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Wildlands Adventure Zoo Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe Hunebed Centrum Borger De natuur in! Fietstransferium Orvelte uitgelicht Evenementen & Activiteiten Drenthe biedt nog meer… Westen Mode Warenhuis Vanderveen - Levendig Musselkanaal Warenhuis Vanderveen Assen De Bonte Wever - Schatkamers van ZuidWest Drenthe De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Vesting Bourtange Drouwenerzand Attractiepark

Onbezorgd genieten

De Bonte Wever is hét hotel van Assen met 262 moderne kamers, gelegen aan het Asserbos en op loopafstand van het centrum van Assen. De Bonte Wever biedt een unieke all inclusive formule waardoor gasten onbezorgd kunnen genieten van maaltijden, snacks en drankjes.

Gasten hebben gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs en kunnen gratis deelnemen aan aquasporten, groepslessen in het fitnesscentrum en het uitgebreide recreatieprogramma, met activiteiten voor jong en oud. Het hotel heeft ook faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, jeu de boules, darts, biljarts, tafeltennis en een schoonheidssalon.

In de omgeving van Assen zijn vele activiteiten te doen, zoals wandelen over de Drentse heide, het bezoeken van de schaapskudde van Exloo en het Hunebedcentrum in Borger. Ook een bezoek aan een van de interessante musea zoals het Gevangenismuseum in Veenhuizen en Kamp Westerbork is een aanrader.

Kijk voor meer informatie op www.debontewever.nl.

Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal

Samen maar toch uniek. Dat zijn de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe: Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst. Nog nooit in deze musea geweest? Plan dan zeker een bezoek.

Getroffen door de schoonheid van haar eerst gevonden schelp begint mej. Warners schelpen te verzamelen. Haar verzamelwoede - ze reist in haar eentje over de wereld en bezoekt ruim 80 landen – leidt uiteindelijk tot Miramar Zeemuseum: een verzameling bijzondere schelpen, krabben en koralen, maar ook dagboeken, foto’s en brieven. Vanaf april 2023 is in Miramar de wisseltentoonstelling ‘Oog in oog met de walvis’. Voor nadere informatie verwijzen we naar miramar-zeemuseum.nl

‘Reis door de Tijd’ in het OERmuseum. Vanaf de laatste ijstijd met een levensechte mammoet via de neanderthalers en rendierjagers naar de steentijd met z’n hunebedbouwers. De reis eindigt in de bronstijd en de ijzertijd. Veel archeologische vondsten komen uit de directe omgeving. Ook dit jaar is de tweejaarlijkse tentoonstelling OERfashion te bewonderen. Wat droegen onze bewoners tijdens alle tijdvakken, welke materialen gebruikten ze, welke sieraden droeg men? Check oermuseum.nl voor workshops, wandelingen, fietstochten en lezingen.

Het werk van beroemde kunstenaars als Appel en Picasso wordt vaker vervalst dan je denkt. Wat beweegt meestervervalsers?

Je hoort het verhaal in Museum Valse Kunst. Het museum heeft een unieke verzameling vervalsingen. De collectie groeit ook door schenkingen en stukken die veilinghuizen uit de handel hebben genomen. Het museum heeft verder een internationale collectie glaskunst. Check museumvalsekunst.nl.

Kidsactiviteiten OERmuseum

Is het echt of is het vals?

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: