Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Wildlands Adventure Zoo Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe Hunebed Centrum Borger De natuur in! Fietstransferium Orvelte uitgelicht Evenementen & Activiteiten Drenthe biedt nog meer… Westen Mode Warenhuis Vanderveen - Levendig Musselkanaal Warenhuis Vanderveen Assen De Bonte Wever - Schatkamers van ZuidWest Drenthe De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Vesting Bourtange Drouwenerzand Attractiepark

Het Hunebedcentrum

Oog in oog met Hunebedbouwers

Stap terug in de tijd van de hunebedbouwers tijdens een bezoek aan het Hunebedcentrum, dat is uitgeroepen tot Kidsproof museum 2024. Op korte afstand van het grootste hunebed van Nederland, liggen de verhalen voor het oprapen. Door de interactieve tentoonstelling en het Oertijdpark, waar je oog in oog staat met prehistorische mensen, geniet je volop! Lang, lang geleden voelt ineens heel dichtbij in het Hunebedcentrum.

Terug in de tijd

In de tentoonstelling van het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Het grootste hunebed van Nederland ligt naast het museum. Om de prehistorie echt te ervaren, verken je het Oertijdpark. Wandel langs 150.000 jaar geschiedenis, langs grafheuvels, veenwegen en door het prehistorische dorp.

Op ontdekking in het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is leuk voor jong eén oud. Maak samen de speurtocht door het museum, of loop over het blotevoetenpad. In het weekend en tijdens schoolvakanties ontmoet je echte oermensen. Zij laten je zien hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Entreeprijzen en openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op onze website hunebedcentrum.eu
Entreeprijzen Volwassenen: € 14,50
Jeugd (4 t/m 11 jaar): € 7,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Museumkaart is geldig.

Hunebedcentrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
0599 236 374
www.hunebedcentrum.eu