Voorpagina Drenthe, Oerprovincie van Nederland Wildlands Adventure Zoo Ontdek het wereld(s) erfgoed van Drenthe Hunebed Centrum Borger De natuur in! Fietstransferium Orvelte uitgelicht Evenementen & Activiteiten Drenthe biedt nog meer… Westen Mode Warenhuis Vanderveen - Levendig Musselkanaal Warenhuis Vanderveen Assen De Bonte Wever - Schatkamers van ZuidWest Drenthe De Bonte Wever Drouwenerzand Attractiepark - Vesting Bourtange Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark

een onvergetelijke dag uit

Het bijzondere van Drouwenerzand Attractiepark is dat je er onbeperkt kunt eten en drinken van vers fruit, verse dagsoep, belegde broodjes, frites, snacks, limonade, koffie, thee en ijs! Het is een onvergetelijke ervaring voor kinderen dat ze gratis een ijsje, limonade etc. kunnen halen. Hier wordt nog lang over nagepraat!

Er zijn attracties waar de kleintjes samen met hun (groot)ouders in kunnen, maar er zijn ook attracties waar ze alleen in mogen – stoer hoor! Ook voor de grotere jeugd is er van alles te doen; er zijn stoere (over-de-kop) attracties en andere ‘snelheidsduivels’. Er is echt van alles te beleven, dus dit is gegarandeerd een onvergetelijke dag uit tijdens je vakantie! Doordat het attractiepark overzichtelijk is ingericht en veel zitplaatsen heeft, kunnen volwassenen relaxed een oogje in het zeil houden. In 2023 komt er weer een prachtige nieuwe attractie in het park.

Mocht één dag niet genoeg zijn dan kun je bij Drouwenerzand ook blijven slapen. Dit kan op hoogte in een comfortabele boomhut, luxe kamperen in een ingerichte tentlodge, kasteel- of saloonlodge, een vakantiehuis of in het hotel (met familiekamers), uiteraard allemaal inclusief toegang tot het attractiepark.

Kijk voor je bezoek altijd eerst even op de website van Drouwenerzand, hier vind je het laatste nieuws, de openingstijden, een overzicht van alle attracties en kun je vooraf je online tickets kopen. Het park adviseert om vooraf online dagtickets te kopen, omdat je dan zeker bent van je dagje weg.

Drouwenerzand Attractiepark,
Gasselterstraat 7, 9533 PC DROUWEN
www.drouwenerzand.nl

Vesting Bourtange

Vesting Bourtange, gelegen in Westerwolde, een streek in het oosten van de provincie Groningen, is een uniek verdedigingswerk dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Onder andere in het rampjaar 1672 is de vesting belegerd door de Bisschop van Munster met de bijnaam Bommen Berend. De unieke ligging van de Vesting, op een zandrug midden in het moeras, maakte de vesting onneembaar voor de vijand.

De Vesting is thans volledig gereconstrueerd en herbouwd naar de situatie in 1742. U vindt er naast winkeltjes en horeca veel geschiedenis. In de musea reist u terug in de tijd met een schat aan bodemvondsten en kaartmateriaal uit de 17e eeuw. Als u dwaalt door de vele straatjes ziet u de voormalige soldatenbarakken, kanonnen, bruggen, poorten en andere vestingwerken. Regelmatig vinden er demonstraties kanonschieten plaats en eens per jaar worden er historische veldslagen nagespeeld inclusief bijbehorende kampementen.

Kortom, Vesting Bourtange is een bezoek meer dan waard tijdens een gewoon ontspannen dagje uit of één van de vele evenementen die er gedurende het jaar worden georganiseerd.

Meer informatie over de vesting treft u aan op de website www.bourtange.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: